Budowa al. 29 Listopada Kraków / za biurowcami - co tam budują (informacje na forum)

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
Nowy

Budowa al. 29 Listopada Kraków / za biurowcami - co tam budują (informacje na forum)

Postautor: Nowy » 21 paź 2025, 23:32

Nie wiecie może, co budują w okolicy al. 29 Listopada, już za Opolską, za tymi biurowcami, co jest chyba Echo budowało tam?

Nowy

Re: Budowa al. 29 Listopada Kraków / za biurowcami - co tam budują (informacje na forum)

Postautor: Nowy » 21 paź 2025, 23:33

Widziałem, że stoją 2 duże dźwigi i toczą się jakieś prace. Ktoś był może w okolicy i zapoznał się z treścią tablicy informacyjnej?

Obrazek

Kto to buduje i co buduje, usługi czy mieszkaniówka, czy może połączenie jednego i drugiego?

PanC

Re: Budowa al. 29 Listopada Kraków / za biurowcami - co tam budują (informacje na forum)

Postautor: PanC » 24 paź 2025, 15:06

Archicom buduję kolejne etapy akademiko-mieszkań i nazywa to apartementami inwestycyjnymi.

archicom.pl/krakow/29l

Sellie

Postautor: Sellie » 25 paź 2025, 23:59

Już chyba pisali o tym na forum? Tam jeden budynek już stoi - z tego co kojarzę jeden jest na apartamenty inwestycyjne - ten co już stoi, to zdjęcie co wrzuciliście to nie jest tych budynków tylko to są budynki biznesowe co od dawna są na Opolskiej. Te apartamenty nowe są po drugiej stronie, za tymi budynkami, tam gdzie te żurawie w tle. W każdym razie jeden jest skończony i ma chyba klitki inwestycyjne, w drugim, który jest w trakcie powstawania mają być normalne mieszkania, pozdro :lol: i w trzecim coś tam jeszcze miało powstać, wszystko chyba mają opisane na stronie.
Moja teoria spiskowa jest taka, że będą ściągać Hindusów na potęgę i dla nich te klitki, bo już ostatnio masa się ich kręci i wiem, że pracują w niektórych z tych firm w tych biurowcach, więc chyba ich tu ściągają, żeby nie płacić Polakom.
Także mały Bangladesz się buduje. :D Już pominę, że ci ludzie nie będą mieli gdzie zrobić zakupów poza Lidlem/Biedronką spory kawałek dalej. Oczywiście jest tam też mocny hałas i korki, a te mieszkanka wyglądają na mikronorki, po 300k netto za unit to sprzedają, więc się rentierzy rzucą jak na ciepłe bułeczki. Strzelam, że będzie to wylęgarnia patologi w okolicy, w przyszłości.

Nowy

Postautor: Nowy » 27 paź 2025, 11:33

PanC pisze:Archicom buduję kolejne etapy akademiko-mieszkań i nazywa to apartementami inwestycyjnymi.

Nie wiem czemu, ale byłem pewien, że to w innym miejscu. I tam chyba częściowo mają być mieszkania, a częściowo lokale na wynajem. Ciekawe, kto będzie sobie chciał kupić mieszkanie w czymś takim dla siebie. A jest też na forum wątek inwestycji 29L Kraków Archicom.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”