Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mlynek

Re: Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum

Postautor: mlynek » 24 sie 2025, 22:42

No i zabrali się ostro do roboty przy budowie inwestycji Awangarda Mogilska w Krakowie.

Obrazek

Nie wiem jak się te maszyny nazywają, ale chyba służą do budowy ścian wykopu, zanim zacznie się kopanie, żeby zabezpieczyć sąsiednie działki przed negatywnymi skutkami prac budowlanych.

Obrazek

Mam wrażenie, że taką maszynę sprowadzili kiedyś do pracy przy budowie linii tramwajowej do Mistrzejowic i było to medialne wydarzenie w mieście. A tu pracują... 2 takie i gazety się nie rozpisują ; ) Ale nie wiem, może tamta była jakaś większa albo coś takiego.

mlynek

Re: Awangarda Mogilska Kraków / Skanska Residential Development Poland - opinie na forum

Postautor: mlynek » 24 sie 2025, 22:44

Tu chyba widać efekt prac tego ustrojstwa.

Obrazek

Ogólnie, to jest tam kawał działki do zagospodarowania jeszcze.

Obrazek

Niemały budynek się zmieści, ciekawe czy coś tam jeszcze zostanie, w sensie miejsce na postawienie jakichś bloków. Może jak ten biurowiec na tyłach wyburzą, o ile oczywiście.

mlynek

Postautor: mlynek » 24 sie 2025, 22:46

Ciekawe, kiedy pierwsze koparki wjadą do na teren budowy i ile będą robić poziomów garaży podziemnych.

Obrazek

Ale pewnie niemało, bo w tej okolicy własne miejsce postojowe, to chyba na wagę złota jest.

Peace

Postautor: Peace » 24 sie 2025, 23:44

Niemały budynek się zmieści, ciekawe czy coś tam jeszcze zostanie, w sensie miejsce na postawienie jakichś bloków.

Dwa bloki z dwóch stron planują oprócz tego, który jest w sprzedaży. Wycisną z tej działki 100%.

Nowy

Postautor: Nowy » 25 wrz 2025, 8:29

Chyba zabrali się na poważnie za robotę, bo ze 3 koparki widziałem na tym placu budowy ostatnio. Czyli robią wykop, ciekawe tylko na ile kondygnacji w dół zejdą z parkingami podziemnymi?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”