SlowCity - przeróbki instalacji

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Slow City, za którą odpowiada deweloper Ekopark. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
Marcin98

SlowCity - przeróbki instalacji

Postautor: Marcin98 » 05 lut 2025, 11:46

Cześć Wszystkim,

mam pytanie odnośnie przeróbek instalacji w mieszkaniu - zarówno elektrycznych jak i hydraulicznych - czy ktoś z was miał jakiś problem przy dokonywaniu takich zmian? Uzyskałem informacje, że w umowie przeniesienia własności znajduje się klauzula zabraniająca dokonywania jakichkolwiek zmian odnośnie "wszelkich instalacji", lecz wydaje mi się, że powinno dotyczyć to tylko takich, które ingerują w części wspólne budynku. Jakie są wasze doświadczenia?

slowww

Re: SlowCity - przeróbki instalacji

Postautor: slowww » 04 sie 2025, 8:14

Marcin98 pisze:Uzyskałem informacje, że w umowie przeniesienia własności znajduje się klauzula zabraniająca dokonywania jakichkolwiek zmian odnośnie "wszelkich instalacji", lecz wydaje mi się, że powinno dotyczyć to tylko takich, które ingerują w części wspólne budynku. Jakie są wasze doświadczenia?

No i tak jest, jak się coś przerobi inaczej niż było na projekcie, to zwykle traci się gwarancję na instalacje. Poza tym np. ściana pomiędzy mieszkaniami, to nie jest tylko Twoja, albo piony. Tak jest to rozumiane.

A jak sprawę udało się rozwiązać?

Wróć do „Slow City Kraków od Ekopark - forum mieszkańców osiedla”