Budynek K - budowa osiedla Centralna Park w Krakowie

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Centralna Park Kraków, za którą odpowiada deweloper Develia. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Master

Re: Budynek K - budowa osiedla Centralna Park w Krakowie

Postautor: Master » 09 lis 2024, 23:28

Sam budynek bardzo duży, a dodatkowo jest przed nim jeszcze spora niezagospodarowana działka, ciekawe na co ona pójdzie, ale gdybym miał zgadywać, to pewnie pod kolejny blok.

Obrazek

W każdym razie to jeden z większych budynków mieszkalnych, które kojarzę, jakie powstały ostatnio w Krakowie. Gorzej, że w ślad za tym nie powstają w tej okolicy usługi publiczne, takie jak szkoły, przedszkola i żłobki, a zapotrzebowanie na to, jest tam ogromne i będzie jeszcze rosło.

Master

Postautor: Master » 09 lis 2024, 23:29

I jeszcze ten budynek od drugiej strony.

Obrazek

Co ciekawe, to jest już całkiem blisko ul. Sołtysowskiej, do której da się nawet przejechać samochodem przez ul. Sikorki.

ister

Postautor: ister » 11 maja 2025, 17:21

Jak byłem tam niedawno, to dla mnie uderzający był właściwie brak wyższej zieleni na osiedlu. I nie to, że drzewa jeszcze nie urosły, ich tam po prostu nie ma. Ja wiem, że pod wszystkim są hale garażowe, więc warstwa ziemi na górze nie jest gruba. Ale mogli wyznaczyć jakieś szpalery drzew na tym osiedlu, żeby to było jakieś takie przyjemniejsze dla ludzi.

Wróć do „Centralna Vita / Centralna Park Kraków od Develia - forum mieszkańców osiedla”