Ile kosztują zmiany lokatorskie w budowanym mieszkaniu i jaka jest procedura - Domosfera 2 (Bryksy)

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Domosfera w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Bryksy. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
hikikomori

Re: Ile kosztują zmiany lokatorskie w budowanym mieszkaniu i jaka jest procedura - Domosfera 2 (Bryksy)

Postautor: hikikomori » 01 wrz 2024, 10:34

Jak dobrze kojarzę z umowy to możliwość zgłaszania zmian lokatorskich była do 31.12.2023

bohom

Re: Ile kosztują zmiany lokatorskie w budowanym mieszkaniu i jaka jest procedura - Domosfera 2 (Bryksy)

Postautor: bohom » 01 wrz 2024, 19:32

hikikomori pisze:Jak dobrze kojarzę z umowy to możliwość zgłaszania zmian lokatorskich była do 31.12.2023

Faktycznie ciągnęła się ta procedura dosyć długo, ale chyba zgłaszane to było jeszcze w ubiegłym roku. A wprowadzałeś/aś jakieś zmiany? Jak oceniasz cały proces i ceny tych zmian?

l4mb3r7

Postautor: l4mb3r7 » 18 wrz 2025, 22:15

Stregoborr pisze:
bohom pisze:
mpn pisze:Każda zmiana wymaga projektu przez architekta. W grudniu pytałem, to Pan z biura sprzedaży wprost powiedział, że to 2x drożej niż ceny rynkowe. Dokładnej kwoty nie mam.

Dzięki za info., wydawać by się mogło, że skoro jeszcze nie ma mieszkania i ścian, to w tej sytuacji tylko kwestia projektu, a czy wykonawca zrobi gniazdko albo przyłącze w tym, czy w innym miejscu, to już nie powinno robić różnicy w kosztach wykonania, poza sytuacjami, kiedy się coś dokłada dodatkowego. Przynajmniej tak bym zakładał, ciekawe jak to faktycznie będzie wyglądało. Tak czy inaczej dzięki za info., spoko, że przynajmniej w biurze sprzedaży dostałeś informację, bo mnie nikt od czegoś takiego tam nie odwodził.

Rzeczywiście procedura zmian lokatorskich u Bryksego jest tak skonstruowana żeby odwieźć Klienta od ich wykonania - my niestety z uwagi na dużą zmianę zdecydowaliśmy się na wykonanie zmian lokatorskich, jeżeli ktoś jest ciekaw cen to zapraszam do prywatnych wiadomości :)

Hej, nie mogę Ci wysłać wiadomości prywatnej, a chciałem dowiedzieć się co nieco na temat zmian lokatorskich u bryksego.

KlientS

Postautor: KlientS » 25 wrz 2025, 22:42

l4mb3r7 pisze:Hej, nie mogę Ci wysłać wiadomości prywatnej, a chciałem dowiedzieć się co nieco na temat zmian lokatorskich u bryksego.

To ja bym jeszcze dodał do tego, że odbierając zmiany warto zwrócić uwagę na to, czy na pewno zostały wykonane w taki sposób, w jaki chcieliśmy, żeby były i na jaki się umówiliśmy, bo nie zawsze finalnie dostaje się to, za co się zapłaciło. Warto też precyzyjnie opisywać to, czego się chce, żeby później nie mieli podstaw do podważenia reklamacji. Tu trzeba oddać, że część tego, to generalny wykonawca, ale jednak nadzór inwestorki sprawuje nad nim deweloper - tak to chyba działa.

No i poza tym, że jest drogo, to jednak oszczędza trochę pracy później, przy wykończeniu, pewnie przyspiesza je, bo mniej roboty jest do zrobienia. A przede wszystkim, to nie mają podstaw, żeby kwestionować gwarancję na mieszkanie w razie jakiegoś problemu.

Wróć do „Domosfera etap 2 Kraków (ul. Bohomolca) od Bryksy - forum mieszkańców osiedla”