Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Przewóz 42 w Krakowie / deweloper Atal
Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Przewóz 42 w Krakowie / deweloper Atal
Może ktoś ma zamiar kupić tam mieszkanie i podzieli się opinią na ten temat, czyli jakie widzi zalety i jakie wady takiego wyboru. Jeżeli chodzi o układy mieszkań, to moim zdaniem są niezłe, choć bardzo słabo wyglądają mikroskopijne loggie nawet do większych mieszkań.
Re: Sprzedaż nowych mieszkań na osiedlu Przewóz 42 w Krakowie / deweloper Atal
MarcinJ pisze:Może ktoś ma zamiar kupić tam mieszkanie i podzieli się opinią na ten temat, czyli jakie widzi zalety i jakie wady takiego wyboru. Jeżeli chodzi o układy mieszkań, to moim zdaniem są niezłe, choć bardzo słabo wyglądają mikroskopijne loggie nawet do większych mieszkań.
Zgadza się układy niezłe, lokalizacja co kto lubi, jeden będzie nawijał o smrodzie, a drugi się ślinił na odległość do centrum.
Niestety mikroskopijne loggie to powoli robi się smutny standard

Pomimo tego wszystkiego, trzeba przyznać, że sprzedaż idzie całkiem nieźle.
mieszkania dostępne - 60
wstępna rezerwacja - 4
zarezerwowane - 24
sprzedane - 38
To stan ze strony na dzień 18 marca 2023 roku.
A ceny niskie nie są, bo 12 100 - 15 800 zł/m2, przy czym chyba u konkurencji, która odpaliła ostatnio nowe projektu na Płaszowie, chyba jest jeszcze drożej.
mieszkania dostępne - 60
wstępna rezerwacja - 4
zarezerwowane - 24
sprzedane - 38
To stan ze strony na dzień 18 marca 2023 roku.
A ceny niskie nie są, bo 12 100 - 15 800 zł/m2, przy czym chyba u konkurencji, która odpaliła ostatnio nowe projektu na Płaszowie, chyba jest jeszcze drożej.
Rozczyliła mnie reklama inwestycji Przewóz 42 w Krakowie, deweloper Atal posłużył się tu hasłem:
Sam nie wiem, który z uroków tej części Krakowa urzeka mnie najbardziej:
- Smród z oczyszczalni i okolicznych zakładów przemysłowych?
- Widok na kominy u chłodnie kominowe pobliskiej elektrociepłowni?
- Ogrodzenia osiedli po sąsiedzku, dzięki którym wyjście z osiedla jest tylko w jedną stronę?
Co byście do tego dorzucili?
A może to jednak moja opinia jest przesadnie sceptyczna? No ale grać Płaszowem, jako urokliwą okolicą? Może też reklamy to robi im ktoś z Warszawy albo z Cieszyna, kto nigdy w tej części Krakowa nie był?
Urokliwa część miasta
- Ogrodzenia osiedli po sąsiedzku, dzięki którym wyjście z osiedla jest tylko w jedną stronę?
A może to jednak moja opinia jest przesadnie sceptyczna? No ale grać Płaszowem, jako urokliwą okolicą? Może też reklamy to robi im ktoś z Warszawy albo z Cieszyna, kto nigdy w tej części Krakowa nie był?
Master pisze:Rozczyliła mnie reklama inwestycji Przewóz 42 w Krakowie, deweloper Atal posłużył się tu hasłem:Urokliwa część miasta
Jesli chodzi o sam rejon osiedla to faktycznie, jest tam mordor zrobiony może nawet gorszy od ruczaju.
Sam Płaszów to akurat super miejsce na mapie Krakowa, mieszkam od urodzenia, jest to inna od pozostałych część miasta. Dzikie bulwary, świetny zbiornik Bagry na którym jest wszystko [dzikie plaże, miejskie plaże, deptak, pętla na dziko, gastronomia, sporty wodne, sauny, klub żeglrarski, morsów, tawerna], dużo parków, boisk, sklepów, budowane coraz nowsze szkoły, bliskość podgórza, centrum (na Kazimierz spacerkiem miałem 30min). Dla mnie rewelacja, szkoda że zabudowy mieszklane są prowadzone w sposób dramatyczna (chociaż lasówka akurat mi się podoba).
Oczyszczalni na płaszowie praktycznie nie czuć, ktoś musi mieć hopla by było to uciążliwe, elektrowania ? zerowa szkodliwość a widok kwestia gustu, ja lubiłem patrzyć w jej strone.
Wróć do „Przewóz 42 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”