Sprzedaż mieszkań na Osiedlu Górka Narodowa Kraków / deweloper Dom Development

Forum dla osób, które już kupiły, chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Osiedle Górka Narodowa w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Dom Development lub chcą o osiedlu porozmawiać. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
oxygen

Sprzedaż mieszkań na Osiedlu Górka Narodowa Kraków / deweloper Dom Development

Postautor: oxygen » 21 maja 2024, 17:27

Wyświetliła mi się dzisiaj reklama dewelopera Dom Development, że wprowadzają nowy etap Osiedla Górka Narodowa w Krakowie do sprzedaży. W reklamie stało, że ceny zaczynają się od 12 200 zł/m2, choć ciekawe, ile jest faktycznie mieszkań w takiej cenie i jakich. Orientował się ktoś może, jak wygląda tu mnie więcej średnia cen w tym etapie, bo niestety na stronie nie podają.

Z ciekawostek, to mają mieszkania 5-pokojowe na 89 metrach kwadratowych. Jest też sporo mieszkań 4-pokojowych, pod tym względem idą nieco pod prąd trendom, wg których ludzie niby chcą mieszkać na 2 pokojach do 40 m2 :)

Co myślicie o tym etapie, który wchodzi do sprzedaży?

MieszkaniecPolski

Re: Sprzedaż mieszkań na Osiedlu Górka Narodowa Kraków / deweloper Dom Development

Postautor: MieszkaniecPolski » 21 maja 2024, 18:40

Podają ceny niektórych mieszkań i można się mniej więcej zorientować. Te 12200 to za ekstremalnie duże i złe układowo mieszkanie, normalne mają ceny 13-16k.
https://www.domd.pl/pl-pl/krakow/lista- ... a-narodowa
Sprzedają się chyba nieźle patrząc że w tych starszych etapach nic już prawie nie zostało.

oxygen

Re: Sprzedaż mieszkań na Osiedlu Górka Narodowa Kraków / deweloper Dom Development

Postautor: oxygen » 22 maja 2024, 13:59

MieszkaniecPolski pisze:Podają ceny niektórych mieszkań i można się mniej więcej zorientować. Te 12200 to za ekstremalnie duże i złe układowo mieszkanie, normalne mają ceny 13-16k.

Faktycznie, kilka jest z cenami, co ciekawe, to niby mieszkania w promocji, bo przekreślone są stare ceny o dobrych kilkaset złotych wyższe...

I te układy, np. mieszkanie z dwiema garderobami, albo ścianami bez kątów prostych. Za to kolejne mieszkania w promocji, to już pod 14 i powyżej 14 tys./m2.

Faktycznie jest tak, jak przypuszczałem, że jedno mieszkanie jest za 12 200 zł/m2, ale w reklamach już można napisać, że "od...". Powinni mieć nakaz podawania średniej i mediany, tak jak w sklepach muszą podawać ceny za litr / kilogram :D

luc

Postautor: luc » 22 sie 2024, 9:21

I kolejny marketingowy kwiatek, tym razem mailing od dewelopera Dom Development, a dotyczący osiedla Górka Narodowa w Krakowie:
Gotowe mieszkania 4 minuty od Rynku w cenach od 12 200 zł/m2 – SPRAWDŹ koniecznie!

Wiecie może, o jaki Rynek może chodzić, bo chyba nie o ten krakowski, z Sukiennicami i Kościołem Mariackim. Wiecie może, co autor miał tu na myśli? Nie bardzo sobie wyobrażam te 4 min na Rynek i jak dla mnie, to wprowadzanie w błąd, ale może o czymś nie wiem?

realista

Postautor: realista » 22 sie 2024, 17:16

luc pisze:I kolejny marketingowy kwiatek, tym razem mailing od dewelopera Dom Development, a dotyczący osiedla Górka Narodowa w Krakowie:
Gotowe mieszkania 4 minuty od Rynku w cenach od 12 200 zł/m2 – SPRAWDŹ koniecznie!

Wiecie może, o jaki Rynek może chodzić, bo chyba nie o ten krakowski, z Sukiennicami i Kościołem Mariackim. Wiecie może, co autor miał tu na myśli? Nie bardzo sobie wyobrażam te 4 min na Rynek i jak dla mnie, to wprowadzanie w błąd, ale może o czymś nie wiem?

pytałem o to w biurze i powiedzieli mi, że chodzi o krakowski rynek mieszkaniowy, który zaczyna się w połowie długości al. 29 listopada, natomiast wcześniej to podkrakowskie wsie zabudowane blokami leżące administracyjnie w krakowie

także mnie jak najbardziej przekonuje takie tłumaczenie i nie ganiłbym ich za to

MieszkaniecPolski

Postautor: MieszkaniecPolski » 23 sie 2024, 0:52

luc pisze:I kolejny marketingowy kwiatek, tym razem mailing od dewelopera Dom Development, a dotyczący osiedla Górka Narodowa w Krakowie:

Miało być 4km. Ktoś się machnął pisząc mail.

Wróć do „Górka Narodowa (Osiedle) Kraków od dewelopera Dom Development - forum mieszkańców”