Moski93 pisze:Wystarczy przejechać sie na inwestycje + informacje od podwykonawców pracujących na miejscu. Nawet poprosili o płatność za kolejny kamień milowy o miesiąc wcześniej niż plan. A plan końcowy jest koniec grudnia.
Zapewne skoro Pani dała warunek, że musi być do końca roku to dali sobie bufor bezpieczeństwa, aby nie mogła Pani skierować się rozszczeniami - czego im się też nie dziwię

Nie dałam nikomu żadnego warunku. Nie naciskam, że muszę koniecznie odebrać lokal do końca roku, ale jednak między grudniem, a kwietniem jest dla mnie zbyt duży rozstrzał. Rozumiem, że deweloper może dawać sobie bufor czasowy. Na miejscu byłam około miesiąc temu i ciężko ocenić z zewnątrz jak postępują prace w środku. Jednak zakończenie budowy to chyba jeszcze nie jest równe z przekazaniem kluczy, bo czytałam że czasami zgoda na użytkowanie się wydłuża. Na grupie na . widziałam, że ktoś pisał o odbiorach w grudniu, że podobno taka informacja wyszła od dewelopera. Czyli przyjmując to co piszecie to miesiąc po zakończeniu budowy, czyli musieliby skończyć w październiku wtedy odbiory z początkiem grudnia. Będę obserwować to, gdyby ktoś miał jakieś konkretne informacje to niech daje znać, bo może jednak skuszę się na zakup hihi