Budowa II etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie (Atal) - zdjęcia i opinie
Re: Budowa II etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie (Atal) - zdjęcia i opinie
Nie sądziłem, że wnęka wejściowa będzie wyglądała az tak duzo gorzej od etapu 1
straszna tandeta stworzona z czerwonych płytek. Niby cegielnia, a wchodzi się jak do baru :/
Re: Budowa II etapu osiedla Strefa Cegielnia w Krakowie (Atal) - zdjęcia i opinie
Pochwalcie się jak odbiory w 2 etapie ?? Ktoś już mieszka (opcja z wykonczniem). Jak rozwiązali wyjscie z osiedla na kantorowicka do parku ? Jest przejście, murek?
Ostatnim razem, gdy tamtędy przechodziłem, robili ścieżkę do placu zabaw, więc ogrodzenia tam nie będzie.
-
blackmailer
Uszanowanie
jest może jakiś mieszkaniec osiedla, który byłby tak dobry, żeby poświęcić chwilę czasu i odpowiedzieć na kilka pytań potencjalnym przyszłym mieszkańcom? 
To najpierw trzeba pytania zadać 
-
blackmailer
cegielka pisze:To najpierw trzeba pytania zadać
A można podbić na priv?
-
Patrycjamieszkaniec
Ja chętnie odpowiem na pytania - proszę o listę 
blackmailer pisze:cegielka pisze:To najpierw trzeba pytania zadać
A można podbić na priv?
Ale rozmawiajmy tak, żeby i inni byli w stanie z tej rozmowy i wymiany opinii wyciągnąć jakąś korzyść.
Patrycjamieszkaniec pisze:Ja chętnie odpowiem na pytania - proszę o listę
A sam chciałem zapytać o to, jak sobie radzicie tam z komunikacją, dojazdami do miasta, robieniem codziennych zakupów itp. I jeszcze, jak tam jest z opcją wybrania się na jakiś sensowny spacer, jest tam gdzie pochodzić?
Ruchliwa droga niedaleko od bloków jest uciążliwa, czy raczej temat pomijalny?
-
blackmailer
I tak nie mogę słać privów... Więc proszę o odpowiedzi osoby, które mieszkają na SC 
1. Od jak dawna Pan/Pani mieszka na osiedlu? W bloku z etapu 1 czy 2?
2. Generalne pytanie - jak ogólnie się mieszka na osiedlu? Jaki jest klimat, ludzie? Raczej przeważają młode rodziny z dziećmi?
3. Czy hałas z S7 jest uciążliwy? Szczególnie latem przy otwartym oknie?
4. Czy okolica jest raczej bezpieczna? Na forum czytałem coś o różnych pijaczkach kręcących się po okolicy. Jak z oświetleniem w wieczorami?
5. Czy bardzo uciążliwy jest brak większych sklepów spożywczych? Widziałem, że najbliższy Lidl czy Biedronka to ok. 10-12 minut autem. Czytałem o tym, że na Morcinka ma powstać ATUT jeszcze w tym roku, ale na razie pytam o stan obecny
6. Czy przy odbiorach było sporo usterek? Jakieś poważniejsze się zdarzyły?
7. Czy miała Pani do czynienia z administracją osiedla/budynku? Jeśli tak, odpowiedź była raczej sprawna, czy musiał/musiała Pan/Pani czekać?
8. Jak z ogrzewaniem? Mijająca zima była pewnie niezłym testem. Kotłownie gazowe dały radę?
9. Ogrzewanie mocno podrożało tej zimy?
10. Jak z terenami spacerowymi w okolicy? Raczej należy się nastawić na ewentualne spacery nad zalew i z powrotem, czy są może jakieś miejsca, których na pierwszy rzut oka nie widać na google maps?
11. Czy słychać mocno samoloty? Gdy byliśmy na inwestycji jeszcze we wrześniu mieliśmy okazję trafić na jeden przelatujący bezpośrednio nad osiedlem. Czy to raczej sporadyczne sytuacje?
12. Jak wygląda dojazd w godzinach szczytu? Autem i komunikacją miejską?
13. Czy zdarzają się jakieś awarie?
14. Czy były problemy z samym deweloperem?
15. Czy po jakimś czasie wychodzą jakieś usterki? Pęknięcia, wilgoć?
16. Jak wygląda utrzymanie części wspólnych? Byliśmy 3-krotnie i zawsze było czysto, biorąc pod uwagę, że to tak naprawdę ciągle plac budowy.
17. Jak ze smogiem?
18. Czy w ścianach słychać sąsiadów?
19. Jak wyglądało odśnieżenie dróg zimą?
20. Czy wspólnota działa sprawnie?
21. Czy budowa kolejnego etapu jest bardzo uciążliwa?
22. Co najbardziej Panu/Pani przeszkadza w mieszkaniu tutaj?
23. Co chciałby/chciałaby Pan/Pani wiedzieć przed zakupem, ale nikt Panu/Pani nie powiedział?
24. Czy coś Pana/Panią zaskoczyło po zamieszkaniu?
25. No i chyba najważniejsze... Czy powtórzyłby/powtórzyłaby Pan/Pani decyzję o ponownym zamieszkaniu?
1. Od jak dawna Pan/Pani mieszka na osiedlu? W bloku z etapu 1 czy 2?
2. Generalne pytanie - jak ogólnie się mieszka na osiedlu? Jaki jest klimat, ludzie? Raczej przeważają młode rodziny z dziećmi?
3. Czy hałas z S7 jest uciążliwy? Szczególnie latem przy otwartym oknie?
4. Czy okolica jest raczej bezpieczna? Na forum czytałem coś o różnych pijaczkach kręcących się po okolicy. Jak z oświetleniem w wieczorami?
5. Czy bardzo uciążliwy jest brak większych sklepów spożywczych? Widziałem, że najbliższy Lidl czy Biedronka to ok. 10-12 minut autem. Czytałem o tym, że na Morcinka ma powstać ATUT jeszcze w tym roku, ale na razie pytam o stan obecny
6. Czy przy odbiorach było sporo usterek? Jakieś poważniejsze się zdarzyły?
7. Czy miała Pani do czynienia z administracją osiedla/budynku? Jeśli tak, odpowiedź była raczej sprawna, czy musiał/musiała Pan/Pani czekać?
8. Jak z ogrzewaniem? Mijająca zima była pewnie niezłym testem. Kotłownie gazowe dały radę?
9. Ogrzewanie mocno podrożało tej zimy?
10. Jak z terenami spacerowymi w okolicy? Raczej należy się nastawić na ewentualne spacery nad zalew i z powrotem, czy są może jakieś miejsca, których na pierwszy rzut oka nie widać na google maps?
11. Czy słychać mocno samoloty? Gdy byliśmy na inwestycji jeszcze we wrześniu mieliśmy okazję trafić na jeden przelatujący bezpośrednio nad osiedlem. Czy to raczej sporadyczne sytuacje?
12. Jak wygląda dojazd w godzinach szczytu? Autem i komunikacją miejską?
13. Czy zdarzają się jakieś awarie?
14. Czy były problemy z samym deweloperem?
15. Czy po jakimś czasie wychodzą jakieś usterki? Pęknięcia, wilgoć?
16. Jak wygląda utrzymanie części wspólnych? Byliśmy 3-krotnie i zawsze było czysto, biorąc pod uwagę, że to tak naprawdę ciągle plac budowy.
17. Jak ze smogiem?
18. Czy w ścianach słychać sąsiadów?
19. Jak wyglądało odśnieżenie dróg zimą?
20. Czy wspólnota działa sprawnie?
21. Czy budowa kolejnego etapu jest bardzo uciążliwa?
22. Co najbardziej Panu/Pani przeszkadza w mieszkaniu tutaj?
23. Co chciałby/chciałaby Pan/Pani wiedzieć przed zakupem, ale nikt Panu/Pani nie powiedział?
24. Czy coś Pana/Panią zaskoczyło po zamieszkaniu?
25. No i chyba najważniejsze... Czy powtórzyłby/powtórzyłaby Pan/Pani decyzję o ponownym zamieszkaniu?
Wróć do „Strefa Cegielnia Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”