Jak się mieszka na osiedlu Mierzeja Wiślana w Krakowie - opinie na forum

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Mierzeja Wiślana za którą odpowiada deweloper Instal Kraków. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
plaszak

Jak się mieszka na osiedlu Mierzeja Wiślana w Krakowie - opinie na forum

Postautor: plaszak » 24 lis 2023, 11:13

Podzieli się ktoś może refleksjami na forum odnośnie tego, jak się mieszka na osiedlu Mierzeja Wiślana, które ciągle buduje Instal Kraków? Budynki dobrze zbudowane, mieszkania prawidłowo wygłuszone? Na osiedlu jest spokojnie?

Jak tam wygląda sprawa płaszowskiego smrodu? Co z pozytywnych i co z negatywnych spraw w okolicy?

BMX

Re: Jak się mieszka na osiedlu Mierzeja Wiślana w Krakowie - opinie na forum

Postautor: BMX » 20 maja 2024, 14:07

Jak czasem zdarza mi się przechodzić przez to osiedle, to moja refleksja jest taka, że brakuje tam pomiędzy blokami jakiejś wyższej zieleni, która dawałaby nieco cienia w słoneczny dzień.

No i jakiś sklep na miejscu by się przydał. Wiem, że są niezbyt daleko, ale coś takiego pod nagłe sprawunki, to by się tam przydało.

julka97

Postautor: julka97 » 16 cze 2024, 18:22

Niestety brakuje sklepów typu: drogeria np. rossman, sklepów spożywczych wielkopowierzchniowych - tak wiem w zasięgu jest lidl > wiecznie przepełniony, wiecznie tłumy, bałagan - sklep nie wyrabia przy aktualnej liczbie mieszkańców która wciąż rośnie + turyści na bagry w sezonie, brak aptek, lux-med lub medicover - wycieczka np. na południe Krakowa, kino podobnie....
Za rozwojem mieszkalnictwa nie nadarzają usługi....
Tak wiem można załatwić wszystko w innej dzielnicy miasta ale zawsze mogłoby być wygodniej, lepiej, na miejscu.

Ohoechlin

Postautor: Ohoechlin » 26 lip 2024, 9:49

Hej. Drodzy właściciele mieszkań, jestem zainteresowana zakupem mieszkania w budynku 6B, ale trochę nie podoba mi się termin zapłaty (mniej niż miesiąc, ciężko dostać decyzje kredytowa w tak krótkim czasie. Czy mieliście problem z dogadaniem się jeśli chodzi o termin drugiej wpłaty? Jak to najlepiej rozegrać, z góry dzięki :)

misgos

Postautor: misgos » 26 lip 2024, 11:59

Normalnie? Powiedz, że bierzesz na kredyt i pewnie przedłużą ten termin wpłaty. Przecież nie sprzedają mieszkań od wczoraj i wiedzą, że kredytu nie dostaje się w tydzień. :P

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 29 lip 2024, 9:45

Ohoechlin pisze:Hej. Drodzy właściciele mieszkań, jestem zainteresowana zakupem mieszkania w budynku 6B, ale trochę nie podoba mi się termin zapłaty (mniej niż miesiąc, ciężko dostać decyzje kredytowa w tak krótkim czasie. Czy mieliście problem z dogadaniem się jeśli chodzi o termin drugiej wpłaty? Jak to najlepiej rozegrać, z góry dzięki :)

Nie ma u nich problemu z przedłużeniem terminu o kolejne 30 dni.

BMX

Postautor: BMX » 23 sty 2025, 23:52

Napiszcie, jak się Wam mieszka w tych wyższych etapach osiedla Mierzeja Wiślana, jeśli już jesteście po odbiorach i komuś udało się wykończyć mieszkanie i się wprowadzić. Jak oceniacie jakość wykończenia części wspólnych przez dewelopera Instal Kraków?

Aneta2212

Postautor: Aneta2212 » 29 sty 2025, 10:35

BMX pisze:Napiszcie, jak się Wam mieszka w tych wyższych etapach osiedla Mierzeja Wiślana, jeśli już jesteście po odbiorach i komuś udało się wykończyć mieszkanie i się wprowadzić. Jak oceniacie jakość wykończenia części wspólnych przez dewelopera Instal Kraków?

Pytasz o mieszkanie na wyższych kondygnacjach?
Z 6C widać wawel - taka wartość dodana + panoramę miasta, dla mnie bomba.
Jakość wykończenia części wspólnych- bez rewelacji.
Są deweloperzy którzy zdecydowanie lepiej i estetyczniej je wykańczają. Tutaj jest pod tym względem przeciętnie.

Wróć do „Mierzeja Wiślana Kraków od dewelopera Instal Kraków - forum mieszkańców osiedla”