Podzieli się ktoś może refleksjami na forum odnośnie tego, jak się mieszka na osiedlu Mierzeja Wiślana, które ciągle buduje Instal Kraków? Budynki dobrze zbudowane, mieszkania prawidłowo wygłuszone? Na osiedlu jest spokojnie?
Jak tam wygląda sprawa płaszowskiego smrodu? Co z pozytywnych i co z negatywnych spraw w okolicy?
Jak się mieszka na osiedlu Mierzeja Wiślana w Krakowie - opinie na forum
Re: Jak się mieszka na osiedlu Mierzeja Wiślana w Krakowie - opinie na forum
Jak czasem zdarza mi się przechodzić przez to osiedle, to moja refleksja jest taka, że brakuje tam pomiędzy blokami jakiejś wyższej zieleni, która dawałaby nieco cienia w słoneczny dzień.
No i jakiś sklep na miejscu by się przydał. Wiem, że są niezbyt daleko, ale coś takiego pod nagłe sprawunki, to by się tam przydało.
No i jakiś sklep na miejscu by się przydał. Wiem, że są niezbyt daleko, ale coś takiego pod nagłe sprawunki, to by się tam przydało.
Niestety brakuje sklepów typu: drogeria np. rossman, sklepów spożywczych wielkopowierzchniowych - tak wiem w zasięgu jest lidl > wiecznie przepełniony, wiecznie tłumy, bałagan - sklep nie wyrabia przy aktualnej liczbie mieszkańców która wciąż rośnie + turyści na bagry w sezonie, brak aptek, lux-med lub medicover - wycieczka np. na południe Krakowa, kino podobnie....
Za rozwojem mieszkalnictwa nie nadarzają usługi....
Tak wiem można załatwić wszystko w innej dzielnicy miasta ale zawsze mogłoby być wygodniej, lepiej, na miejscu.
Za rozwojem mieszkalnictwa nie nadarzają usługi....
Tak wiem można załatwić wszystko w innej dzielnicy miasta ale zawsze mogłoby być wygodniej, lepiej, na miejscu.
Hej. Drodzy właściciele mieszkań, jestem zainteresowana zakupem mieszkania w budynku 6B, ale trochę nie podoba mi się termin zapłaty (mniej niż miesiąc, ciężko dostać decyzje kredytowa w tak krótkim czasie. Czy mieliście problem z dogadaniem się jeśli chodzi o termin drugiej wpłaty? Jak to najlepiej rozegrać, z góry dzięki 

Normalnie? Powiedz, że bierzesz na kredyt i pewnie przedłużą ten termin wpłaty. Przecież nie sprzedają mieszkań od wczoraj i wiedzą, że kredytu nie dostaje się w tydzień. 

-
Ohoechlin pisze:Hej. Drodzy właściciele mieszkań, jestem zainteresowana zakupem mieszkania w budynku 6B, ale trochę nie podoba mi się termin zapłaty (mniej niż miesiąc, ciężko dostać decyzje kredytowa w tak krótkim czasie. Czy mieliście problem z dogadaniem się jeśli chodzi o termin drugiej wpłaty? Jak to najlepiej rozegrać, z góry dzięki
Nie ma u nich problemu z przedłużeniem terminu o kolejne 30 dni.
Napiszcie, jak się Wam mieszka w tych wyższych etapach osiedla Mierzeja Wiślana, jeśli już jesteście po odbiorach i komuś udało się wykończyć mieszkanie i się wprowadzić. Jak oceniacie jakość wykończenia części wspólnych przez dewelopera Instal Kraków?
BMX pisze:Napiszcie, jak się Wam mieszka w tych wyższych etapach osiedla Mierzeja Wiślana, jeśli już jesteście po odbiorach i komuś udało się wykończyć mieszkanie i się wprowadzić. Jak oceniacie jakość wykończenia części wspólnych przez dewelopera Instal Kraków?
Pytasz o mieszkanie na wyższych kondygnacjach?
Z 6C widać wawel - taka wartość dodana + panoramę miasta, dla mnie bomba.
Jakość wykończenia części wspólnych- bez rewelacji.
Są deweloperzy którzy zdecydowanie lepiej i estetyczniej je wykańczają. Tutaj jest pod tym względem przeciętnie.
Wróć do „Mierzeja Wiślana Kraków od dewelopera Instal Kraków - forum mieszkańców osiedla”