Budowa budynku B na osiedlu Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia / informacje / opinie
Budowa budynku B na osiedlu Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia / informacje / opinie
Hej, ruszyła już może budowa bloku B w inwestycji Młyny Mogilska, czy jak na razie tylko budynek A jest budowany? Ktoś może ma jakieś zdjęcia i podzieli się na forum? Nie po drodze mi tam ostatnio, a chętnie bym zobaczył, jak to idzie.
Re: Budowa budynku B na osiedlu Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia / informacje / opinie
Dla budynku B aktualnie prowadzą prace ziemne, koparki coś tam wydłubały, nie widziałem jeszcze wbitych larsenów pod zabezpieczenie wykopu.
Re: Budowa budynku B na osiedlu Młyny Mogilska w Krakowie - zdjęcia / informacje / opinie
Rapanui pisze:Dla budynku B aktualnie prowadzą prace ziemne, koparki coś tam wydłubały, nie widziałem jeszcze wbitych larsenów pod zabezpieczenie wykopu.
Jakieś fotki ostatnio zrobione z tramwaju.

Budynek wyszedł już ponad ziemię wyraźnie.

To chyba pierwsze piętro teraz budują, o zakładam, że to będzie taki wysoki parter. Czy może się mylę?
Ciekawe, jak to będzie wyglądało z tymi okrągłymi filarami, ale na wizualizacjach prezentuje się to całkiem dobrze.

Inna sprawa, że ten budynek będzie bardzo blisko budynku, który ma już robioną elewację. Myślę, że zabierze sporo światła i widoku mieszkańcom tego pierwszego bloku.

Inna sprawa, że ten budynek będzie bardzo blisko budynku, który ma już robioną elewację. Myślę, że zabierze sporo światła i widoku mieszkańcom tego pierwszego bloku.
To chyba pierwsze piętro teraz budują, o zakładam, że to będzie taki wysoki parter. Czy może się mylę?[/quote]
Z tego co widać na rzutach, oraz patrząc na uklad pięter to jest parter i 1 piętro z przeznaczeniem na handel/usługi. Od filarów zaczyna się mieszkaniówka, czyli 2 piętro.
Z tego co widać na rzutach, oraz patrząc na uklad pięter to jest parter i 1 piętro z przeznaczeniem na handel/usługi. Od filarów zaczyna się mieszkaniówka, czyli 2 piętro.
Tak to wygląda od strony podwórza.

Kolejne zdjęcia ( przepraszam za ekspozycje...)

Rapanui pisze:Kolejne zdjęcia ( przepraszam za ekspozycje...)
No coś ty, zdjęcia świetne, dzięki za dodanie. Duży budynek, tak się zastanawiam, czy nie będzie ciemno w tych podwórkach, zwłaszcza w mieszkaniach na niższych piętrach.
-
Witam, tak się zastanawiam, czy większość osób kupuje tam na wynajem/inwestycję, czy do mieszkania. Rzeczywiście rozważałam mieszkanie w tym bloku z tyłu, w jednej z odnóg i obawiam się, że będzie ciemno. W ogóle jakoś tej inwestycji nie widzę, ale może mam kiepską wyobraźnię.
homerapsody pisze:Witam, tak się zastanawiam, czy większość osób kupuje tam na wynajem/inwestycję, czy do mieszkania.
Pewnie sporo mniejszych mieszkań, to inwestycje, ciekawe czy w ogóle będą wykańczane i zamieszkane / wynajmowane. Ciekawi mnie natomiast, jak to będzie z większymi mieszkaniami, być może one są kupowane z zamiarem mieszkania w nich, bo pod wynajem są trudniejszym towarem.
Wróć do „Młyny Mogilska Kraków od Noho Investment - forum mieszkańców osiedla”