Budowa budynku w miejscu wyburzonej części młyna przy Mogilskiej / Młyny Mogilska Kraków
Budowa budynku w miejscu wyburzonej części młyna przy Mogilskiej / Młyny Mogilska Kraków
Jeszcze jeden obiekt, który powstaje w ramach osiedla mieszkaniowego Młyny Mogilska w Krakowie, czyli budynek powstający w miejscu wyburzonego segmentu zabudowań młyna. To była chyba najnowsza cześć, nieposiadająca wartości historycznej i moim zdaniem po prostu brzydka, niepasująca do ceglanych budynków przemysłowych po obu jej stronach.
Re: Budowa budynku w miejscu wyburzonej części młyna przy Mogilskiej / Młyny Mogilska Kraków
Tą część zakładu wyburzono i w jej miejscu zaczęto stawiać zupełnie nowy budynek, a prace już są mocno zaawansowane.

Trzeba przyznać, że całkiem ciekawy układ okien tam zaplanowano, nie wiem czy praktyczny, ale rzadko się widuje w Krakowie takie rozwiązania.

Trzeba przyznać, że całkiem ciekawy układ okien tam zaplanowano, nie wiem czy praktyczny, ale rzadko się widuje w Krakowie takie rozwiązania.
Re: Budowa budynku w miejscu wyburzonej części młyna przy Mogilskiej / Młyny Mogilska Kraków
Być może nie spotyka się go dlatego, że przecież gdyby tą ścianę wyprostować, to można by ją zrobić znacznie dłuższą, więc po co tak marnować beto i pracę, skoro można taniej standardową kostkę postawić - moim zdaniem to idea przyświecająca większości krakowskich deweloperów.

Pewnie też w samych mieszkaniach można taki kąt z oknami ciekawie zaaranżować, choć nie wiem czy nie lepiej byłoby w tej sytuacji, gdyby okna nie były aż takie wysokie.

Pewnie też w samych mieszkaniach można taki kąt z oknami ciekawie zaaranżować, choć nie wiem czy nie lepiej byłoby w tej sytuacji, gdyby okna nie były aż takie wysokie.
A tak to wygląda od drugiej strony, albo przynajmniej wyglądało jakoś czas temu, jeśli chodzi o zabudowę plomby pomiędzy dwoma starymi budynkami młynów przy Mogilskiej.

Ciekawe, jak te okna będą korespondowały z oknami w sąsiednich, ceglanych budynkach, czy będzie tu jakaś linia zachowana, czy jednak w tej dobudowywanej części będą niższe piętra?

Ciekawe, jak te okna będą korespondowały z oknami w sąsiednich, ceglanych budynkach, czy będzie tu jakaś linia zachowana, czy jednak w tej dobudowywanej części będą niższe piętra?
Wróć do „Młyny Mogilska Kraków od Noho Investment - forum mieszkańców osiedla”