To jeszcze sąsiednie osiedle, czyli w najnowszej wersji Centralna Vita Kraków, choć nie wiem czy to jeszcze nie było budowane i sprzedawane, jako Centralna Park, może jeszcze jakoś inaczej, w każdym razie są tu zmiany.
Może ktoś, kto zna się lepiej ode mnie na topografii tego osiedla napisze, który to etap i które osiedle, bo ja od jakiegoś czasu to już się w tym gubię.
Budowa osiedla Centralna Vita / Centralna Park Kraków - deweloper Develia / zdjęcia i opinie
Re: Budowa osiedla Centralna Vita / Centralna Park Kraków - deweloper Develia / zdjęcia i opinie
W każdym razie stoi kolejny blok na osiedlu i trzeba przyznać, że jest pokaźnych rozmiarów.

Patrząc na liczbę balkonów, to chyba sporo mieszkań tam musiało powstać, niestety teren pod blokiem został przeznaczony na parking i dokładnie wykostkowany. Nie wiem czy te zielone wstawki, to mają imitować trawę, czy jakaś inna intencja za tym stała. Ale to, że takie tam wszystko wybetonowane, to na spory minus. Te wywiewy z garaży podziemnych, to też nie przydają uroku tej inwestycji.

Patrząc na liczbę balkonów, to chyba sporo mieszkań tam musiało powstać, niestety teren pod blokiem został przeznaczony na parking i dokładnie wykostkowany. Nie wiem czy te zielone wstawki, to mają imitować trawę, czy jakaś inna intencja za tym stała. Ale to, że takie tam wszystko wybetonowane, to na spory minus. Te wywiewy z garaży podziemnych, to też nie przydają uroku tej inwestycji.
Re: Budowa osiedla Centralna Vita / Centralna Park Kraków - deweloper Develia / zdjęcia i opinie
A tu ten sam blok od drugiej strony, czyli od ulicy Ciesielskiego, którą niedawno wybudowano.

A pod blokiem przystanek autobusowy, ciekawe, ile będzie tam autobusów, ale pewnie pewnie niedużo, więc to chyba uciążliwe dla mieszkańców nie powinno być, a może i czasem może się przydać. O ile już uruchomią tam jakiś autobus.

A pod blokiem przystanek autobusowy, ciekawe, ile będzie tam autobusów, ale pewnie pewnie niedużo, więc to chyba uciążliwe dla mieszkańców nie powinno być, a może i czasem może się przydać. O ile już uruchomią tam jakiś autobus.
To jeszcze Centralna Park. Według planów powstanie jeszcze jeden (ostatni) blok Centralnej Park, obok tego ze zdjęcia, o podobnej bryle ale mniejszej ilości kondygnacji, przy Ciesielskiego na zakręcie.
Pierwszy blok Centralnej Vita już w budowie, za Expo.
molib pisze:To jeszcze Centralna Park. Według planów powstanie jeszcze jeden (ostatni) blok Centralnej Park, obok tego ze zdjęcia, o podobnej bryle ale mniejszej ilości kondygnacji, przy Ciesielskiego na zakręcie.
Jeszcze dwa etapy powstaną. Ten najbliższy to tam gdzie pisałeś, a kolejny przy wjeździe na ul. Ciesielskiego od strony Centralnej, niestety. Bardzo chciałbym by tam nie powstał, ale no cóż.
Mogli się nieco bardziej przyłożyć do wyglądu tych bloków, trochę lepsze materiały na elewacje, jakoś je zindywidualizować.

Ale widać, budując mieszkania w Krakowie nie trzeba się jakoś specjalnie starać. Będziemy z tym żyć przez dekady teraz...

Ale widać, budując mieszkania w Krakowie nie trzeba się jakoś specjalnie starać. Będziemy z tym żyć przez dekady teraz...
Wróć do „Centralna Vita / Centralna Park Kraków od Develia - forum mieszkańców osiedla”