Sprzedaż mieszkań w 3 etapie osiedla Slow City Kraków od Ekopark (ul. Łokietka i Glogera) - dyskusja na forum

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Slow City, za którą odpowiada deweloper Ekopark. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
nanu

Re: Sprzedaż mieszkań w 3 etapie osiedla Slow City Kraków od Ekopark (ul. Łokietka i Glogera) - dyskusja na forum

Postautor: nanu » 09 kwie 2024, 18:24

slowww pisze: Ciekawe, czy robi się z tego kwota, za którą da się ogarnąć sensowny dom w Krakowie, w sensie w mieście.

Jeśli masz na myśli Kraków-Kraków i nie taką totalną ruinę nadającą się tylko do wyburzenia albo coś maciupkiego to możliwe, że nawet za 2 mln obecnie nie znajdziesz.... Poza Krakowem owszem, w tej cenie znajdziesz. Ale jak pisałam - to już nie Kraków tylko okoliczne wioski.
Ceny nieruchomości i działek kosmicznie skoczyły.....

Kethael

Re: Sprzedaż mieszkań w 3 etapie osiedla Slow City Kraków od Ekopark (ul. Łokietka i Glogera) - dyskusja na forum

Postautor: Kethael » 02 maja 2024, 18:15

winisla pisze:Ktoś kupował ostatnio mieszkanie z 2 lub 3 etapu? Jest szansa na jakieś negocjacje od tych cen na stronie?

Niestety nic się nie udało znegocjować

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 03 maja 2024, 10:25

Ceny są niezle za duze mieszkania w stosunku do centrum. Lepeiej kupić większe dalej niż gnieżdzić się w małym blizej.
Co to jest centrum? Kiedy był to Barbakan, Wawel i mur miedzy nimi, a wszystko poza to bylo daleko.

syforce

Postautor: syforce » 12 cze 2024, 23:24

Byłem optymistą oglądając mieszkania na stronie, wyglądało to nieźle. Zmieniłem zdanie, kiedy poszedłem tam pieszo od Pachonskiego (gdzie jest dopiero rozsądna komunikacja), wzdłuż Trasy Wolbromskiej to nie spacer przez park. Miałem wrażenie, że pieszo wychodzę z miasta mijając puste pola i domki jednorodzinne.

Dużo lepszą alternatywą, szukając na północy, wydaje mi Forma Otwarta

Bambi00

Postautor: Bambi00 » 13 cze 2024, 15:22

Jeżeli chodzi o Formę Otwartą to również polecam się tam przejść osobiście. Brak jakiegokolwiek chodnika wzdłuż Stawowej co sprawia, że trzeba ocierać się o przejeżdżające auta. Nawet skrawka zieleni w okolicy (ta aleja kasztanowa to naprawdę mocno na wyrost). Wysoka zabudowa (która pojawiła się tam nomen omen właśnie dzięki Formie). Osiedle w tym samym pasie lotniczym co Slow ale samoloty są tu już niżej = głośniej. Dojazd póki co jedynie autobusowy i na Jasnogórskiej czyli w odległości zbliżonej do tej między Piaszczystą i Pachońskiego. Sklepy - tu 1:1 bo nie ma ich w obu przypadkach. Serio nie wiem jak Forma wychodzi w tej sytuacji na plus.

daniel88

Postautor: daniel88 » 15 cze 2024, 12:59

syforce pisze:Byłem optymistą oglądając mieszkania na stronie, wyglądało to nieźle. Zmieniłem zdanie, kiedy poszedłem tam pieszo od Pachonskiego (gdzie jest dopiero rozsądna komunikacja), wzdłuż Trasy Wolbromskiej to nie spacer przez park. Miałem wrażenie, że pieszo wychodzę z miasta mijając puste pola i domki jednorodzinne.

Dużo lepszą alternatywą, szukając na północy, wydaje mi Forma Otwarta

Niedaleko jest przystanek tramwajowy na pachonskiego, a tuż przy osiedlu pętla autobusowa : 337 i 513 od przyszłego tygodnia.

syforce

Postautor: syforce » 17 cze 2024, 23:16

To 513 co 15 min brzmi faktycznie nieźle, z szybkim połączeniem do Krowodrzy Górki. Natomiast odległość od tramwaju na Pachońskiego bardzo rozciąga słowo "niedaleko", bo licząc optymistycznie od krańca osiedla do tramwaju jest ~800m, a od etapu 3 bliżej 1km
Co do sklepów, to przy Formie Otwartej jest cała Galeria Bronowice. Buduje się też sporo innych inwestycji obok, więc okolica ma szanse się cywilizować, chociaż korytarz powietrzny to faktycznie może być problemem.

daniel88

Postautor: daniel88 » 19 cze 2024, 9:37

syforce pisze:To 513 co 15 min brzmi faktycznie nieźle, z szybkim połączeniem do Krowodrzy Górki. Natomiast odległość od tramwaju na Pachońskiego bardzo rozciąga słowo "niedaleko", bo licząc optymistycznie od krańca osiedla do tramwaju jest ~800m, a od etapu 3 bliżej 1km
Co do sklepów, to przy Formie Otwartej jest cała Galeria Bronowice. Buduje się też sporo innych inwestycji obok, więc okolica ma szanse się cywilizować, chociaż korytarz powietrzny to faktycznie może być problemem.

Do przystanku tramwajowego można dojechać dwoma autobusami lub się przespacerować, jeśli ktoś nie widzi w tym problemu. Nie każdemu można dogodzić i mieć wszystko pod nosem. Przy slow city powstają inne inwestycje : dom bud, a obok ma ruszyć kolejna budowa murapolu. Lokale usługowe są w planach . Niedaleko jest biedronka, Lidl, Rossmann i inne . Galerii Bronowice nie trzeba mieć po sąsiedzku, chyba że lubisz zakupy i potrzebujesz chodzić tam codziennie. Tutaj jest piękny prywatny park, z super placem zabaw. Boczne drogi gdzie można bezpiecznie, spokojnie pospacerować bez gwaru korków i licznych samochodów. Bezpośredni wyjazd na północną obwodnicę, bez potrzeby jazdy przez miasto. Wiele jest plusów, ale też można znaleźć minusy jak wszędzie. Jesli ktoś będzie marudził i doszukiwał się „minusów” to nigdzie nie znajdzie właściwego miejsca do zamieszkania. W szczególności przy dzisiejszych cenach.

Wróć do „Slow City Kraków od Ekopark - forum mieszkańców osiedla”