Akustyka mieszkań i usługi oświatowe w sąsiedztwie osiedla Slow City Kraków

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Slow City, za którą odpowiada deweloper Ekopark. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
kafelkowamagia

Akustyka mieszkań i usługi oświatowe w sąsiedztwie osiedla Slow City Kraków

Postautor: kafelkowamagia » 18 kwie 2025, 12:01

Cześć :)

Byłam wczoraj z mężem na osiedlu Slow City i mamy bardzo pozytywne wrażenia. Podobają nam się budynki, przede wszystkim zagospodarowanie części wspólnych, zieleń i park, który jest naprawdę niezły!
Mam jednak dwa zasadnicze pytania, może ktoś będzie potrafił pomóc?

--> Czy ktoś z mieszkańców może się wypowiedzieć o akustyce mieszkań? Bardzo słychać sąsiadów, a może wcale? I jak głośna jest winda w blokach [w kontekście mieszkania, czy ją słychać itd]?

--> Czy ktoś z Państwa wie czym ma być planowana usługa oświatowa tuż przy części C, gdzie znajduje sie na ten moment pusty kwadrat?

Pozdrawiam

nanu

Re: Akustyka mieszkań i usługi oświatowe w sąsiedztwie osiedla Slow City Kraków

Postautor: nanu » 27 kwie 2025, 17:40

kafelkowamagia pisze:
--> Czy ktoś z Państwa wie czym ma być planowana usługa oświatowa tuż przy części C, gdzie znajduje sie na ten moment pusty kwadrat?

Pozdrawiam

A może jeśli w tym ostatnim małym budynku otworzy się przedszkole to wtedy będzie mieć tam plac zabaw?
Zastrzegam, że to tylko moje gdybanie ale z tym kojarzy mi się "usługa oświatowa" no i co jak nie plac zabaw mógłby powstać na takim wolnym i płaskim terenie.... No, może jeszcze być parking ale to by nie wysypywali tam ziemi i siali trawy.

Wróć do „Slow City Kraków od Ekopark - forum mieszkańców osiedla”