Gmach banku PKO ul. Wielopole w Krakowie / przebudowa na hotel - J.W. Construction / Marriott
Gmach banku PKO ul. Wielopole w Krakowie / przebudowa na hotel - J.W. Construction / Marriott
Trwa przebudowa monumentalnego budynku, w którym mieściła się siedziba banku PKO BP w Krakowie, zamiast działalności bankowej, ma się tam znaleźć hotel a w nim 126 pokoi, restauracja, kawiarnia, SPA i takie tam różne sprawy, które są w obiektach o wyższym standardzie. W przyszłości ma się tam mieścić hotel Marriott, znaczy pod taką marką, a inwestorem całego przedsięwzięcia jest J.W. Construction.
Re: Gmach banku PKO ul. Wielopole w Krakowie / przebudowa na hotel - J.W. Construction / Marriott
Prace w budynku są już mocno zaawansowane.

Ciekawi mnie, ile one potrwają oraz jak finalnie będzie ten budynek wyglądał po zmianach.

Ciekawi mnie, ile one potrwają oraz jak finalnie będzie ten budynek wyglądał po zmianach.
Re: Gmach banku PKO ul. Wielopole w Krakowie / przebudowa na hotel - J.W. Construction / Marriott
Zwłaszcza wnętrza wydają się być interesujące, ciekawe ile zostanie zachowane ze starego wystroju?

No i znów znikają z centrum usługi dla mieszkańców, a zastępuje się je usługami dla turystów. Wiem, że w placówkach bankowych coraz mniej się załatwia, coraz mniej miejsca jest na nie potrzebne, ale jednak mógłby taki bank dołożyć do tego, żeby mieć reprezentacyjną siedzibę w Krakowie.

No i znów znikają z centrum usługi dla mieszkańców, a zastępuje się je usługami dla turystów. Wiem, że w placówkach bankowych coraz mniej się załatwia, coraz mniej miejsca jest na nie potrzebne, ale jednak mógłby taki bank dołożyć do tego, żeby mieć reprezentacyjną siedzibę w Krakowie.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”