Remont i przebudowa ul. Bohomolca i ul. Jancarza w Krakowie (obok nowej linii tramwajowe do Mistrzejowic) - opinie forum
Remont i przebudowa ul. Bohomolca i ul. Jancarza w Krakowie (obok nowej linii tramwajowe do Mistrzejowic) - opinie forum
Zakładam osobny wątek, bo podobno to inwestycja, która co prawda ma być realizowana przez wykonawcę linii tramwajowej do Mistrzejowic, ale ma to być osoby projekt zamówiony przez Gminę Kraków. Przebudowa i remont ulicy Franciszka Bohomolca i ulicy Ks. Kazimierza Jancarza (przedłużenia Bohomolca) miały rozpocząć się w czerwcu i potrwać 2 miesiące (przy zamknięciu całej jednej i drugiej ulicy) lub 4 miesiące (przy zamknięciu połowy ulicy - jednego pasa), więc utrudnienia w tej okolicy potrwają jeszcze całkiem długo i trzeba nastawić się na lato z remontem.
Re: Remont i przebudowa ul. Bohomolca i ul. Jancarza w Krakowie (obok nowej linii tramwajowe do Mistrzejowic) - opinie f
Podobno prace reomntowe mają rozpocząć się po Bożym Ciele, czyli po pierwszym weekendzie czerwca. Przez pierwsze dwa tygodnie ma być tylko komunikacja publiczna wahadłowo, a ruch samochodowy będzie wyłączony, a później obie ulice mają być całkowicie zamknięte na prawie 2 miesiące. Ciekawe, jak będzie rozwiązany problem z dojazdami do bloków dla mieszkańców okolicy, bo jednak tam sporo osób mieszka. I wychodzi na to, że prawie do końca wakacji ten remont ul. Bohomolca i Jancarza potrwa.
Re: Remont i przebudowa ul. Bohomolca i ul. Jancarza w Krakowie (obok nowej linii tramwajowe do Mistrzejowic) - opinie f
Pierwsze prace na ul. Bogomolca już jakiś czas temu się rozpoczęły, a Jancarza to już od dawna jest rozkopana dokumentnie.

Prace mają potrwać przez 2 miesiące, czyli planowo mają się zakończyć mniej więcej do końca lipca, choć coś mi się zdaje, że tu też mogą być opóźnienia, znając życie i podejście wykonawcy do tej budowy.

Co prawda ma to być projekt osobny i niezwiązany z budową linii tramwajowej do Mistrzejowic, ale coś mi się zdaje, że nie byłoby tych prac, gdyby nie zniszczenie ulic i chodników podczas budowy i przejazdów ciężkiego sprzętu.

Prace mają potrwać przez 2 miesiące, czyli planowo mają się zakończyć mniej więcej do końca lipca, choć coś mi się zdaje, że tu też mogą być opóźnienia, znając życie i podejście wykonawcy do tej budowy.

Co prawda ma to być projekt osobny i niezwiązany z budową linii tramwajowej do Mistrzejowic, ale coś mi się zdaje, że nie byłoby tych prac, gdyby nie zniszczenie ulic i chodników podczas budowy i przejazdów ciężkiego sprzętu.
Tu już jakiś czas temu nawierzchnię frezowali i chyba robili coś z jakimiś instalacjami znajdującymi się pod drogą.

Ale mam nadzieję, że jak już wszystko będzie gotowe, to okolica mocno zyska na tych inwestycjach i dostępność sensowne komunikacji mocno tu wzrośnie, choć już wcześniej nie było źle, jak tylko korków na trasach autobusów nie było.

Ale mam nadzieję, że jak już wszystko będzie gotowe, to okolica mocno zyska na tych inwestycjach i dostępność sensowne komunikacji mocno tu wzrośnie, choć już wcześniej nie było źle, jak tylko korków na trasach autobusów nie było.
Przejazd z ul. Reduta w Bohomolca / Jancarza jest dzisiaj zamknięty, nie wiem na jak długo. Jest możliwość dojazdu do Bohomolca przez ul. Marchołta, warto o tym pamiętać.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”