Ogrągły budynek w Nowym Sączu ul. Lwowska / Giewont - Sądeckie Koloseum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
darek

Ogrągły budynek w Nowym Sączu ul. Lwowska / Giewont - Sądeckie Koloseum

Postautor: darek » 02 gru 2024, 22:52

Coś oryginalnego z nieco innego miejsca w Małopolsce, okrągły budynek w Nowym Sączu przy ul. Lwowskiej - Giewont (to chyba nazwa firmy, która ma tam siedzibę.

Obrazek

Widać, że nie oszczędzali na elewacji, zresztą wcześniej była inna, pokryta chyba w całości płytami z kamienia naturalnego.

darek

Re: Ogrągły budynek w Nowym Sączu ul. Lwowska / Giewont - Sądeckie Koloseum

Postautor: darek » 02 gru 2024, 22:53

Tu nieco dokładniej widać całość, jak się Wam podoba, robi wrażenie, pozytywne czy zalatuje kiczem, choć zapewne nie tanim?

Obrazek

Ciekawe, jak to jest w środku wykończone, bo na zewnątrz, to nawet w ogrodzenie chyba zainwestowali niemało.

fjrc

Postautor: fjrc » 03 gru 2024, 0:01

Niestety według mnie przegięli i jest to kicz.
Wcześniej z samego kamienia było estetycznie.

darek

Postautor: darek » 03 gru 2024, 23:46

fjrc pisze:Niestety według mnie przegięli i jest to kicz.
Wcześniej z samego kamienia było estetycznie.

O proszę, nie spodziewałem się, że odezwie się ktoś, kto kojarzy, jak to wyglądało wcześniej. Mnie też kamień naturalny wydawał się szlachetniejszym materiałem i mniej krzykliwym niż to. Choć to chyba mają być wzory ludowe.

fjrc

Postautor: fjrc » 04 gru 2024, 0:36

Wzory ludowe też mogą być kiczem jeśli się je stosuje bez większego przemyślenia i tylko stricte marketingowo. Widzimy po zakopanem ile podhalańskich budów bez wyczucia estetyki jest szkaradnych.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”