Trzeci pas na autostradzie A4 z Krakowa do Tarnowa - kiedy powstanie / informacje i opinie
Trzeci pas na autostradzie A4 z Krakowa do Tarnowa - kiedy powstanie / informacje i opinie
Ktoś się może orientuje, kiedy ruszy budowa 3 pasa na autostradzie A4 pomiędzy Krakowem i Tarnowem? Słyszałem kiedyś, że są takie plany, ale jak na razie niewiele się dzieje. Autostrada w godzinach szczytu jest mocno zatłoczona, korkuje się, nie tak powinno się jeździć taką drogą. Widziałem też ostatnio, że trwają już prace nad trzecim pasem na części Krakowskiego przebiegu obwodnicy, ale to tylko lokalnie rozwiązuje problem. Autostrada A4 robi się dopiero niezła do jazdy za Tarnowem, choć za Brzeskiem jest już nieco lepiej. Ktoś ma jakieś informacje w tej sprawie i podzieli się na forum?
Re: Trzeci pas na autostradzie A4 z Krakowa do Tarnowa - kiedy powstanie / informacje i opinie
Jak na razie mają chyba budować dodatkowe pasy w części, która jest obwodnicą Krakowa, bo tam w godzinach szczytu samochody mieszkańców i tranzyt przestają się mieścić. Na dodatkowe pasy ruchu w stronę Tarnowa, to raczej jeszcze zaczekamy, choć oczywista sprawa, że by się tam przydał jeszcze jeden przynajmniej, bo drugi obecnie, to służy do wyprzedzania ciężarówek samochodom, które jadą niewiele szybciej niż one.
Re: Trzeci pas na autostradzie A4 z Krakowa do Tarnowa - kiedy powstanie / informacje i opinie
Ktoś ma jakieś informacje o tym, czy ten dodatkowy pas jest kiedyś planowany, niedawno miałem tam okazję jechać i muszę przyznać, że ruch jest spory, faktycznie za Tarnowem robi się spokojniej, ale wcześniej, jeśli jest duży ruch, to jakoś specjalnie szybko wcale się nie jedzie.
Do 2030 roku mają być 3 pasy od Wrocławia do Tarnowa.
Jakoś ostatnio mam wrażenie, że niewiele o sprawie słychać. Pewnie kiedyś powstanie 3 pas na autostardzie pomiędzy Krakowem i Tarnowem, ale to chyba odległa perspektywa. Tylko, że wtedy, to pewnie 3 pas będzie potrzebny już do samej granicy, a do Tarnowa, to by się czwarty przydał ; )
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”