Kładka pieszo-rowerowa przez Wisłę ze Skałki na Ludwinów - forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
luc

Re: Kładka pieszo-rowerowa przez Wisłę ze Skałki na Ludwinów - forum

Postautor: luc » 08 sie 2026, 20:57

Te barierki też chyba miały być inne.

Obrazek

Faktycznie, ja nie mam poczucia, że widzę to, co było na wizualizacjach, te wszystkie zmiany, to pewnie uzgodnione i klepnięte przez miasto, pewnie jak otworzą, to będzie sukces wielki i cała Polska będzie o naszym misiu mówiła. Ale moim zdaniem lepiej by było, gdyby gdzieś w Krakowie sensowny nowy most wybudowali dla mieszkańców, a nie bawili się w takie zabawki dla turystów.

Obrazek

Jak się Wam podoba, jakie macie opinie o nowej kładce na Wiśle w Krakowie, którą nam poprzednia ekipa zafundowała?

bobo

Postautor: bobo » 28 wrz 2026, 19:35

Podobno wielkimi krokami zbliża się otwarcie tej nowej przeprawy przez Wisłę w Krakowie (niestety tylko dla pieszych i rowerzystów).

Obrazek

Ja tu jednak mam pewne przeświadczenie o tym, że jest to pewna fanaberia władz Krakowa, zbudowana niemałym kosztem mimo ogromnych długów przytłaczających miasto.

Obrazek

Choć wiem, że sama kładka ma też swoich gorących zwolenników twierdzących, że to jedna z kluczowych krakowskich inwestycji dla ruchu rowerowego.

bobo

Postautor: bobo » 28 wrz 2026, 19:39

To jednak jest dla mnie największe kuriozum, czyli te schody i podążające za nimi barierki.

Obrazek

W tym miejscu nijak się to ma do projektu, który lata temu pokazywano mieszkańcom.

Obrazek

A otwarcie kładki ma nastąpić już w niedzielę, 4 października 2026 r. o godzinie 18:30. Ciekawe czy będą jakieś fajerwerki uświetniające tą uroczystość. No i akurat nie ma prezydenta, który by kładkę mógł oficjalnie otworzyć, podobnie, jak z linią tramwajową do Mistrzejowic. Dwie osierocone inwestycje.

Nowy

Postautor: Nowy » 04 paź 2026, 21:06

Podobno nowa kładka przez Wisłę w Krakowie została dzisiaj otwarta i można sobie przez nią przechodzić. Ktoś już był? Jak wrażenia? Wasze życie zmieniło się już na lepsze? ; )

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”