Wygląda na to, że dworek przy ulicy Dobrego Pasterza doczeka się wreszcie remontu. Chodzi o ten biały budynek folwarczny, który jest na terenach Polsadu. Co ciekawe są to działki miejskie, a zarządza nimi Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie.Chodzi o sam budynek, ale i otaczający go teren. Po remoncie w tym dworku miałaby się znaleźć miejsce dla Rady Dzielnicy III Prądnik Czerwony.
Myślę, że jeżeli poza funkcjonowaniem samej rady, dałoby się w ramach tej inwestycji zrobić też coś dla mieszkańców okolicy, na przykład jakiś mini park przy przy budynku, może plac zabaw, może miejsce na jakąś kawiarnię, to odbyłoby się to z dużą korzyścią dla tej okolicy.
Dworek ul. Dobrego Pasterza - Kraków / Prądnik Czerwony (tereny Polsadu) - remont i przebudowa budynku
Re: Dworek ul. Dobrego Pasterza - Kraków / Prądnik Czerwony (tereny Polsadu) - remont i przebudowa budynku
Dorzucam kilka zdjęć dworku przy ul. Dobrego Pasterza, jak dla mnie, to bardzo nieoczywisty budynek w tej lokalizacji.

To powinna być ozdoba okolicy, tymczasem jest to schowane za jakimś płotem i krzakami.

Podobno pracy jest sporo do wykonania przy tym, żeby temu budynkowi przywrócić świetność, ale warto moim zdaniem o to zawalczyć.

To powinna być ozdoba okolicy, tymczasem jest to schowane za jakimś płotem i krzakami.

Podobno pracy jest sporo do wykonania przy tym, żeby temu budynkowi przywrócić świetność, ale warto moim zdaniem o to zawalczyć.
Re: Dworek ul. Dobrego Pasterza - Kraków / Prądnik Czerwony (tereny Polsadu) - remont i przebudowa budynku
Ktoś się może orientuje, kiedy zaczną się prace przy remoncie tego dworku i adaptacji go do nowej funkcji?

Ciekawi mnie, jak to finalnie wyjdzie, ale trzymam kciuki, żeby było dobrze.

Ciekawi mnie, jak to finalnie wyjdzie, ale trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Fasada wygląda bardzo dobrze na zdjęciach, jakby była remontowana nie dawniej jak 10 lat temu.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”