Szykuje się nowa inwestycja hotelowo- usługowa nad sudołem, przy pachonskiego. Już ruszyli z budową.
biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/spolka-zalezna-od-luksemburskiej-firmy-chce-budowac-nad-sudolem_55169.html
Hotel nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum
Re: Hotel Nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum
Całkiem pokaźna konstrukcja ten hotel Nad Sudołem w Krakowie.

Ciekawe czy to będzie funkcjonowało faktycznie, jako budynek hotelowy, czy jednak jako mieszkania na wynajem. Jak myślicie?

Widać, że przynajmniej część jednostek będzie miała niewielki balkon, co nie jest powszechne w standardowych hotelach, ale to może jak nad morzem.

Ciekawe czy to będzie funkcjonowało faktycznie, jako budynek hotelowy, czy jednak jako mieszkania na wynajem. Jak myślicie?

Widać, że przynajmniej część jednostek będzie miała niewielki balkon, co nie jest powszechne w standardowych hotelach, ale to może jak nad morzem.
Re: Hotel nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum
Taka ciekawostka, jak się dobrze przyjrzeć, to wychodzi, że oni to chyba z prefabrykatów stawiają.

Chyba ta technologia wraca coraz bardziej do łask, bo to już któryś budynek w ostatnich latach tak stawiany w Krakowie.

A tu tablica informacyjna, widać na niej, że pozwolenie jest wydane na budynek usługowo-hotelowy, czyli krakowski standard w ostatnim czasie.

Chyba ta technologia wraca coraz bardziej do łask, bo to już któryś budynek w ostatnich latach tak stawiany w Krakowie.

A tu tablica informacyjna, widać na niej, że pozwolenie jest wydane na budynek usługowo-hotelowy, czyli krakowski standard w ostatnim czasie.
Re: Hotel nad Sudołem od CDL / przy ul. Pachonskiego w Krakowie - opinie na forum
Robili na tym już elewację, jak robiłem zdjęcia, więc być może już widać pierwsze gotowe ściany.

Na budowie spory ruch, więc pewnie z zewnątrz budynek zostanie wkrótce ukończony.

I jeszcze informacja ze strony inwestora:
Co to znaczy "wynajem abonamentowy"? Obstawiam, że właśnie długoterminowy, czy po prostu powstają tam mieszkania pod wynajem.

Na budowie spory ruch, więc pewnie z zewnątrz budynek zostanie wkrótce ukończony.

I jeszcze informacja ze strony inwestora:
210 jednostek hotelowych przeznaczonych do wynajmu abonamentowego oraz 174 miejsca parkingowe
Co to znaczy "wynajem abonamentowy"? Obstawiam, że właśnie długoterminowy, czy po prostu powstają tam mieszkania pod wynajem.
Część z tych mieszkań pewnie będzie maiła niezły widok na kładkę nad ulicą.

Ale np. do przystanku tramwajowego będzie z tego budynku całkiem blisko, podobnie jak niedaleko będzie na przystanki autobusowe przy ul. Opolskiej.

Ale np. do przystanku tramwajowego będzie z tego budynku całkiem blisko, podobnie jak niedaleko będzie na przystanki autobusowe przy ul. Opolskiej.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”