Wiecha / elewacja / budowa inwestycji Dom Przy Źródle - zdjęcia / opinie / relacje
Wiecha / elewacja / budowa inwestycji Dom Przy Źródle - zdjęcia / opinie / relacje
Z dzisiaj- miły akcent ; -)

Re: Wiecha ;-) / budowa inwestycji Dom Przy Źródle - zdjęcia / opinie / relacje
elmagneto pisze:Z dzisiaj- miły akcent
No i to jest bardzo dobra wiadomość, muszę przyznać, że bardzo szybko im to poszło, mam nadzieję, że to bez straty na jakości, ale ta firma chyba nieźle zna się na tym, co robi. Ciekawe, kiedy zabiorą się za elewację, ale pewnie niedługo, skoro konstrukcja już skończona. Dobrze, że nie będą tego robić w zimie, tylko jak jest ładna pogoda.
Ano- sprawnie wznieśli te 5 kondygnacji. Jakoś w październiku 2018 tak to jeszcze wyglądało:

To jeszcze kilka zdjęć z ostatniego weekendu tego, jak idą prace, przy inwestycji dom Przy Źródle.

Tu widok na elewację od strony południowej, widać, że jeszcze za ocieplenia się nie zabrali, niemniej wszystkie okna wstawione i pewnie niedługo pojawi się rusztowanie.

Natomiast martwi mnie trochę sąsiedztwo, ta elewacja budynku obok, nie wygląda najlepiej. Byłoby miło, gdyby deweloper Eiffage Immobilier trochę ją odświeżył i odmalował w ramach stawiania swojej nowej kamienicy, choć to pewnie mało możliwe niestety.

Tu widok na elewację od strony południowej, widać, że jeszcze za ocieplenia się nie zabrali, niemniej wszystkie okna wstawione i pewnie niedługo pojawi się rusztowanie.

Natomiast martwi mnie trochę sąsiedztwo, ta elewacja budynku obok, nie wygląda najlepiej. Byłoby miło, gdyby deweloper Eiffage Immobilier trochę ją odświeżył i odmalował w ramach stawiania swojej nowej kamienicy, choć to pewnie mało możliwe niestety.
Z tego co się dowiedziałem to ten budynek ma iść do rozbiórki i będzie kontynuowana nowa zabudowa- mam nadzieję, że niewysoka bo akurat moje okna wychodzą na tył tej rudery ; -)
Dzisiaj zdemontowali duży dźwig, który stał od początku budowy- chyba to dobry prognostyk jeśli chodzi o termin zakończenia prac!
Elewacja / budowa inwestycji Dom Przy Źródle w Krakowie - zdjęcia / opinie / relacje
No i jedna z najnowszych kamienic w Krakowie, czyli Dom przy Źródle, prawie gotowa, przynajmniej z jednej strony.

Poza tym, że jedna z najnowszych, to też chyba jedna z największych, tym bardziej, że jest narożna.

Jak się Wam podoba, bo moim zdaniem to całkiem niezły projekt i chyba to miejsce raczej na nim zyskuje.

Poza tym, że jedna z najnowszych, to też chyba jedna z największych, tym bardziej, że jest narożna.

Jak się Wam podoba, bo moim zdaniem to całkiem niezły projekt i chyba to miejsce raczej na nim zyskuje.
Re: Wiecha / elewacja / budowa inwestycji Dom Przy Źródle - zdjęcia / opinie / relacje
Gdy się przypomni jak to miejsce wyglądało ze straszącymi ruderami oraz chaszczami to stan obecny jawi się jako istne cudo!
Re: Wiecha / elewacja / budowa inwestycji Dom Przy Źródle - zdjęcia / opinie / relacje
Zgadzam się w 100 procentach, faktycznie kiedyś nie było tam nic wartego uwagi, to miejsce wyglądało okropnie. Teraz jest zdecydowanie lepiej, chyba jedna z ciekawszych kamienic, które zbudowano w Krakowie w ostatnich latach. Jeżeli chodzi o hałas, to jednak będzie tam głośno, ale taka przypadłość mieszkania w centrum. Przynajmniej nowe okna, pewnie o podwyższonych parametrach akustycznych, przynajmniej od strony linii tramwajowej, a może też i na innych stronach.
Wróć do „Dom przy Źródle Kraków od Eiffage Immobilier - forum mieszkańców osiedla”