Odziom pisze:A powiedzcie mi co sądzicie o prysznicu bezbrodzikowym?
Zastanawiam sie nad tym, bo jak łazienki mają po < 5m2 to by się zawsze trochę miejsca zaoszczędziło![]()
Nie wiem czy to trzeba jakoś wcześniej z deweloperem ustalić, czy po prostu powiedzieć ekipie co chcę w łazience i oni sami mają to ogarnąć.
a' propos miejsc naziemnych - ja jestem innego zdania i cieszę się, że jest ich niedużo - szpeci to teren wspólny, poza tym więcej osób się tłucze rano / w nocy, odpalając furki po 'wiejskim tuningu' z wyciętym katalizatorem i zardzewiałym tłumikiem. Miejsca podziemne - jestem za i takie też kupiłem, liczę również na przyłącze / gniazdko prądowe indywidualnie opomiarowane z taryfą 'antysmogową'/nocną , bo planuje po mojej C-HR hybrid zakupić Hybrid plug-in lub auto elektryczne w przyszłości - nie wyobrażam sobie zasilania tego na parkingu zewnętrznym wśród bawiących się dzieciaków z różnymi pomysłami z nudów i smogu w głowie

Rodzaju brodzika nie musisz ustalać z developerem. Jednak nie oszczędzaj na tzw. blok ekipie https://www.youtube.com/watch?v=uJ7p9zN8cmY Zeby nie zalać sąsiada na dole. Osobiście wyrosłem już z kabin prysznicowych, niecierpie tych tzw. walk-in bez drzwi, a najbardziej spowrotem lubię wanny z szybą na branie prysznica! Wyjątkiem są duże łazienki, gdzie można mieć i to i to (wanna + osobno kabina prysznicowa) - tak byłoby idealnie. W małym mieszkaniu dla singla, może być kabina, nawet walk-in z brodzikiem