A ustawowego obniżenia cen raczej nie ma, jeśli nie pasuje Ci w tej cenie i z takim sąsiedztwem, to po prostu nie kupujesz

Mia888 pisze:Chce OSTRZEC wszystkich przez zbyt szybkim zakupem mieszkania z rynku wtórnego. Ponad rok temu chcialam kupić kawalerke i bardzo mi sie spieszylo. Byla zima i padal sniego wiec okolica wygladala ładnie. Mieszkanie w środku wyremontowane, wszystko nowe i ładne - jak wiadomo malych mieszkan nie ma zbyt wiele. Wiec zostalo kupione, ale zaczal sie koszmar. Sąsiedzi krzyczeli, patologia, wlamanie, nachidzenie w nocy przez pijanych ludzi. Koszmar. Zrujnowalo mi to zdrowie psychiczne i prace - pracowalam z domu i musialam miec choć cien ciszy. Gdybym mogla cofnąć czas już bym nie kupiła. Nie znalam tego miasta w którym kupilam.
Teraz widze ogloszenia z pieknymi zdjeciami w blokach o podobnym sasiedztwie i mi sie krew w zylach mrozi, że ktos sie " złapie" na ładne meble i remont, a sasiedzi beda w takim miejscu powoli zabijali ludzka wolnosc, sen, kreatywnosc i mozna naprawde nabawic sie nerwicy... z ludzmi bez kultury nie ma dyskusji. Pamietajcie o tym wszyscy, którzy szybko chca sie wyprowadzic od rodziców lub z jakiegos powodu szybko kupuja mieszkanie wtórne.
MarcinJ pisze:Dla jednych uciążliwym sąsiedztwem będzie obwodnica czy linia kolejowa, a ktoś inny będzie się cieszył, że może pooglądać samochody albo pociągiNie wiem czy jest zdefiniowane coś takiego, jak uciążliwe sąsiedztwo, a jeżeli jest, to pewnie w takich miejscach nie daje się pozwoleń na budowę osiedli mieszkaniowych.
A ustawowego obniżenia cen raczej nie ma, jeśli nie pasuje Ci w tej cenie i z takim sąsiedztwem, to po prostu nie kupujesz
Wróć do „Zakup mieszkania - dyskusje dotyczące odbiorów / wykończeń / wyboru mieszkania”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości