Wspólnota Kontur Nieruchomości s.j. - Nowa 5 Dzielnica
Wspólnota Kontur Nieruchomości s.j. - Nowa 5 Dzielnica
Otrzymałem pocztą komplet dokumentów ze Wspólnoty, m.in. rachunki, oświadczenia, informacje oraz strona do logowania www. Wszystko wygląda profesjonalnie. Czy Państwo już też otrzymali?
Re: Wspólnota Kontur Nieruchomości s.j. - Nowa 5 Dzielnica
Witam
tak - widzialem Pania listonotosz, która miała przy sobie 10 takich kopert, więc chyba hurtem rozesłali do wszystkich.
tak - widzialem Pania listonotosz, która miała przy sobie 10 takich kopert, więc chyba hurtem rozesłali do wszystkich.
A czy nie uważacie że 50 zł miesięcznie za wywóz gruzu to trochę dużo? Zwłaszcza że znajdują się tam wyłącznie papierowe kartony...
To jest rzekomo do rozliczenia, więc zakładam że będzie spora nadpłata no ale nie mam dostępu do umów. Podobnie zresztą z ogrzewaniem, zakładam, że aktualnie jest to ryczałt od metra do późniejszego rozliczenia.
mnie zastanawia dlaczego mam płacic za wywóż smieci 15 pln (oprócz kontenera) skoro tam nie mieszkam. dopiero zaczynam mieszkanie wykańczać. Dzwoniłam do UM i powiedzieli mi że ja nie jestem stroną tylko współnota i że za smieci normalnie płaci się zgodnie z deklaracją. Zarządca powiedział mi, że ich miasto zobowiązało. nie podoba mi się to

nie przesadzajmy z tymi śmieciami, jak wykańczasz to też powstają, pracownicy wytwarzają odpady butelki, pudełka po pizzach, opakowania po posiłkach, za to trzeba płacić, 15 zł nie zbiednieje nikt ...
Mówiąc o śmieciach zdałam sobie sprawę, że nie otrzymałam żadnej informacji na temat tego gdzie znajdują się kontenery na odpady domowe a nie budowlane. Czy ktoś z Państwa orientuje się gdzie mogę je znaleźć oraz czy śmieci te należy segregować?
Pdkk pisze:Mówiąc o śmieciach zdałam sobie sprawę, że nie otrzymałam żadnej informacji na temat tego gdzie znajdują się kontenery na odpady domowe a nie budowlane. Czy ktoś z Państwa orientuje się gdzie mogę je znaleźć oraz czy śmieci te należy segregować?
W 53d znajduje się przy wjeździe do garażu podziemnego. Otwiera się za pomocą "pastylki" w środku kubły do segregacji.
A przy okazji gdzie znajduje się rowerownia??
z rowerownią to jest śmieszna sprawa - mi pan H*s powiedział, że rowerownia to wózkownia. Jak go zapytałem, gdzie mam tam rower przypiąć to już nie umiał mi pomóc. Podrążyłem temat i zadzwoniłem do administracji - tam mi powiedzieli, że rowerownia miała być na -1, ale developer ją sprzedał 

-
że co? który budynek niby?
Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”