Pytanie do tych którzy już odebrali w A4 lub A5 - jakie mieliście największe wady/usterki ?
Na co warto zwrócić szczególną uwagę ?
[Bud. A3 A4 A5] Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CNT - Nowa 5 Dzielnica Kraków
-
Re: [Bud. A3 A4 A5] Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CNT - Nowa 5 Dzielnica Kraków
Na pewno okna - prawie kazde ma jakies rysy i wady. Drzwi wejsciowe sa srednio wyregulowane - nie domykaja sie i trzeba mocniej dociskac.
Barierki na balkonie porysowane. Ewentualnie wylewki mają delikatne odchyły, ale to zwykle w okolicach dopuszczalnej normy.
Barierki na balkonie porysowane. Ewentualnie wylewki mają delikatne odchyły, ale to zwykle w okolicach dopuszczalnej normy.
Re: [Bud. A3 A4 A5] Odbiory nowych mieszkań od dewelopera CNT - Nowa 5 Dzielnica Kraków
Polecam odbiór mieszkania z fachowcem.
Byłem bardzo optymistycznie nastawiony do odbioru mieszkania, ale szybko rzeczywistość została zweryfikowana ponad 40 punktów spisanych w protokole odbioru.
Podobno średnia to 20-30 punktów.
Najpoważniejsze punkty to:
- braki nacięć dylatacji na tynkach – bardzo ważne na przyszłość,
- braki poziomu, w tym rekord ponad 26mm,
- brak kąta – aneks kuchenny, salon, itd. …,
- rysy na szybach – wymiana szyby drzwi balkonowych (rysa na pół drzwi),
- rysy przy drzwiach wejściowych,
- brak fugi elastycznej na balkonie pomiędzy ścianą a balkonem,
Jak widać już na samych drzwiach balkonowych zwróciła się inwestycja w firmę
Byłem bardzo optymistycznie nastawiony do odbioru mieszkania, ale szybko rzeczywistość została zweryfikowana ponad 40 punktów spisanych w protokole odbioru.
Podobno średnia to 20-30 punktów.
Najpoważniejsze punkty to:
- braki nacięć dylatacji na tynkach – bardzo ważne na przyszłość,
- braki poziomu, w tym rekord ponad 26mm,
- brak kąta – aneks kuchenny, salon, itd. …,
- rysy na szybach – wymiana szyby drzwi balkonowych (rysa na pół drzwi),
- rysy przy drzwiach wejściowych,
- brak fugi elastycznej na balkonie pomiędzy ścianą a balkonem,
Jak widać już na samych drzwiach balkonowych zwróciła się inwestycja w firmę

@rinzler - dzięki za te wskazówki. A z jakiej firmy Pan skorzystał, jeśli można wiedzieć?
Witam
czy ktoś w A4 z mieszkań powyżej 80 miał już odbiór?

Jak idą obiory? Czy stwierdziliście jakieś usterki do poprawy?
Witam,
odbierałem w A5 z firmą i w sumie....prawie nic nie znaleźli. Tylko drobnica typu - klamki na drzwiach i loggi porysowane do wymiany, silikon na balkonie do wymiany. Reszta w porządku - okna nie były porysowane.
Firma sprawdzona przez wielu znajomych, z kamerami termicznymi i wszystkimi gadżetami.
Także miłe zaskoczenie bo obawiałem się że wyjdzie dużo "kwiatków" - tak jak wychodziło na innych inwestycjach.
Pozdrawiam
odbierałem w A5 z firmą i w sumie....prawie nic nie znaleźli. Tylko drobnica typu - klamki na drzwiach i loggi porysowane do wymiany, silikon na balkonie do wymiany. Reszta w porządku - okna nie były porysowane.
Firma sprawdzona przez wielu znajomych, z kamerami termicznymi i wszystkimi gadżetami.
Także miłe zaskoczenie bo obawiałem się że wyjdzie dużo "kwiatków" - tak jak wychodziło na innych inwestycjach.
Pozdrawiam
Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”