Szukanie winnych w tej sprawie jest bez sensu... Każdy z nas widział plany i kupując mieszkanie świadomie je zaakceptował. Stąd też zmiana lokalizacji śmietnika jest nie do przejścia bo zmienia treść umowy.
Nasze niedopatrzenie to niestety ale tylko i wyłącznie nasz problem i możemy obwiniać tylko siebie.
[Bud. B] Budowa osiedla Lokum Vista w Krakowie - opinie i zdjęcia na forum
Re: [Bud. B] Budowa osiedla Lokum Vista w Krakowie - opinie i zdjęcia na forum
magda_ksz pisze:Nasze niedopatrzenie to niestety ale tylko i wyłącznie nasz problem i możemy obwiniać tylko siebie.
To jest oczywiste. Mnie chodziło tylko o stwierdzenie, że "można było", kiedy jest dawno po fakcie, i nic to nie zmieni.
To trzeba by zmieniać wszystko u podstaw (czyli czym więcej osób będzie omijało inwestycje, które mają za mało miejsc parkingowych czy inne patologiczne sytuacje, tym dla wszystkich lepiej i może faktycznie wymusi to zmiany wyżej).
Możliwe, że wiele osób kupiło z podejściem "jakoś to będzie", znając problem wcześniej, a uświadomili sobie dopiero po zobaczeniu na żywo, jak faktycznie wygląda ta wiata, i jak nazwa mówi nie jest to szczelnie zamknięty budynek.
Dość mojego biadolenia

Oby robactwo się tam tylko nam nie zalęgło
grazynka pisze:magda_ksz pisze:Możliwe, że wiele osób kupiło z podejściem "jakoś to będzie", znając problem wcześniej, a uświadomili sobie dopiero po zobaczeniu na żywo, jak faktycznie wygląda ta wiata, i jak nazwa mówi nie jest to szczelnie zamknięty budynek.
Dość mojego biadolenia![]()
Oby robactwo się tam tylko nam nie zalęgło
Mnie problem umiejscowienia śmietników nie dotyczy, ale uważam, że przede wszystkim są za blisko klatek. Można było zrobić śmietniki w garażach i podpiąć wentylację tak jak to się robi na przysłowiowym zachodzie. Już nie wspomnę o tym że ciekawy jestem jak ma wystarczyć powierzchni na kubły w stosunku do liczby mieszkań ? W obecnym miejscu zamieszkania jest ok 200 mieszkań z czego są dwa zamknięte śmietniki w których są po 4 olbrzymie kubły w każdym. Tutaj mamy prawie 250 mieszkań...
Byłam sobie wczoraj pod blokiem popołudniu i... tak już capiło palonym węglem od domów od wschodu, że słabo się robiło 

A furtkę otwieramy tak
Ogrodzone osiedle i od razu czuję się bezpiecznie.

Ogrodzone osiedle i od razu czuję się bezpiecznie.
muka pisze:Byłam sobie wczoraj pod blokiem popołudniu i... tak już capiło palonym węglem od domów od wschodu, że słabo się robiło
Potwierdzam. Też byliśmy w niedziele i dramat. Czuć śmieci palone przez pobliskich domowników

OdbZnM pisze:też zauważyliśmy ten problem z furtką:)
Jak się widzi na innych osiedlach to przeważnie przycisk otwierający jest oddalony od furtki albo jakoś osłonięty. A tu jest umieszczony tak bez pomysłu. To po co nam w ogóle ta furtka?
Nie wiem czy nie powinniśmy tego zgłosić do dewelopera albo zarządcy zanim zginie pierwszy rower z piwnicy.
Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”