Liczba miejsc postojowych na mieszkanie na osiedlu Lokum Vista Kraków
-
Re: Liczba miejsc postojowych na mieszkanie na osiedlu Lokum Vista Kraków
Tylko jak ja chcialem kupic miejsca to juz ich nie bylo
mam nadzieję ze bede sobie mogl parkować gdzies za bramą. Swoja droga to tez jest słabe, osiedle powinno byc otwarte dawniej wszystkie osiedla byly otwarte bez żadnych bezsesnownych ogrodzen

Mariano Italiano pisze:Tylko jak ja chcialem kupic miejsca to juz ich nie bylomam nadzieję ze bede sobie mogl parkować gdzies za bramą. Swoja droga to tez jest słabe, osiedle powinno byc otwarte dawniej wszystkie osiedla byly otwarte bez żadnych bezsesnownych ogrodzen
Nie, nie powinno być otwarte. Nie mam ochoty płacić za usterki spowodowane przez osoby z zewnątrz. Dlaczego mam płacić za naprawę ławek, fontanny i innych rzeczy jeśli zostaną zniszczone przez osoby spoza wspólnoty?
Kolejna kwestia to znam podobne inwestycje, które są nieogrodzone i codziennie mieszkańcy zmagają się z autami zaparkowanymi jak popadnie i gdzie popadnie. Parkują tam wszyscy, począwszy od mieszkańców pobliskich bloków po pracowników okolicznych firm.
ps. to, że będzie to teren zamknięty było wiadomo od samego początku. Jeśli ktoś jest zwolennikiem otwartych osiedli do których dostęp ma każdy, mógł wybrać inną lokalizację

Bardzo proszę żeby NIE ZASTAWIAC miejsc postojowych naziemnych.. wiem, ze jest z tym problem. My już 3 raz mamy zastawione i nie możemy z niego korzystać!
Niesia pisze:Bardzo proszę żeby NIE ZASTAWIAC miejsc postojowych naziemnych.. wiem, ze jest z tym problem. My już 3 raz mamy zastawione i nie możemy z niego korzystać!

Znaku "strefa ruchu" jeszcze nie widziałam, a powinien stać od razu (chyba że już jest).
-
Ale tak jest tylko i wyłącznie przez ten bezsensowny plot..
Mariano Italiano pisze:Ale tak jest tylko i wyłącznie przez ten bezsensowny plot..
To nie plot blokuje wjazd mieszkancom na swoje miejsce parkingowe, tylko auta innych ludzi, ktorzy maja czyjas wlasnosc gleboko w powazaniu i swiadomie parkuja w niedozwolonym dla nich miejscu.
-
Parkowaliby po drugiej stronie gdyby nie ten plot
Myślę, że właśnie tak by było.. i DLATEGO ten płot tam jest.. co nie zmienia faktu, że stawiając samochód po tamtej stronie (obok płotu) nadal robiłbyś to nieprawidłowo.
Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”