Z moich informacji wynika że w lokalizacji 'Siesta' odbiory się zaczną 03.09.2018.
Możliwe że najpierw chcę zakończyć wszystkie odbiory tam zanim zaczną u was.
Odbiór mieszkań od deweloepra na os. Vista w Krakowie / terminy odbiorów
Re: Odbiór mieszkań od deweloepra na os. Vista w Krakowie / terminy odbiorów
Na Sieście trwają już odbiory
Z relacji mieszkańców wynika, że usterki są raczej drobne i w ten sam dzień otrzymują klucze do mieszkania (z wkładką do wymiany po usunięciu usterek). Dodatkowo każdy dostaje pakiet instrukcji, zieloną kartę dla Taurona i pakiet kuponów rabatowych do sklepów
Nie ma podłączonego prądu do odbioru.

Nie ma podłączonego prądu do odbioru.
Sąsiedzi jak wrażenia po odbiorach? Dużo usterek??? (oby nie!) 

-
Niesia pisze:Sąsiedzi jak wrażenia po odbiorach? Dużo usterek??? (oby nie!)
wszyscy zamilkli...
naprawdę nikt nie podzieli się wrażeniami?
magdalenam pisze:wszyscy zamilkli...
Taka psychologia tłumu, każdy czeka, aż ktoś inny się odezwie chyba

U nas odbiór przeszedł bez problemów. Z uwag tylko wpisaliśmy jakieś ryski, więc nic poważnego.
grazynka pisze:magdalenam pisze:wszyscy zamilkli...
Taka psychologia tłumu, każdy czeka, aż ktoś inny się odezwie chybaalbo każdy chce wiedzieć, a nikt nie chce wiedzą się dzielić, to wtedy słabe.
Czesc osob juz sie wypowiedziala na ., w grupie Mieszkancy Lokum Vista. My mielismy odbior dzis, z tego co mowila firma, ktora nam sprawdzala od strony technicznej jest lepiej niz srednia

Jedyna grubsza sprawa to jest kwestia baterii przy wannie w lazience. Tzn ujscie rur zostalo zamontowane na innej sciance niz to bylo pierwotnie w planie i dla nas korzystne by bylo, zeby to zmienili, ze wzgledu na to ze chcemy zrobic wanne z prysznicem. Teraz deweloper ma 14 dni na ustosunkowanie sie do usterek a 30 na poprawki. Te drobiazgi beda poprawiac bez konsultacji. Tak ze czekamy na odzew w sprawie rur w lazience

laien pisze:
Czesc osob juz sie wypowiedziala na ., w grupie Mieszkancy Lokum Vista. My mielismy odbior dzis, z tego co mowila firma, ktora nam sprawdzala od strony technicznej jest lepiej niz sredniamamy ok 20 drobnych poprawek, typu krzywy zamek, lakier na barierce balkonowej do poprawy bo odpryskuje, brak hermetycznych gniazdek w lazience, scianka przy aneksie krzywa ok 0,5cm.
Jedyna grubsza sprawa to jest kwestia baterii przy wannie w lazience. Tzn ujscie rur zostalo zamontowane na innej sciance niz to bylo pierwotnie w planie i dla nas korzystne by bylo, zeby to zmienili, ze wzgledu na to ze chcemy zrobic wanne z prysznicem. Teraz deweloper ma 14 dni na ustosunkowanie sie do usterek a 30 na poprawki. Te drobiazgi beda poprawiac bez konsultacji. Tak ze czekamy na odzew w sprawie rur w lazience
My jeszcze odbioru nie mieliśmy ale u nas też rury doprowadzające wodę do wanny były w innym miejscu. My zauważyliśmy to od razu na pierwszej wizycie i zgłosiliśmy. Lokum zobowiązało się to naprawić bezpłatnie. Przy drugiej wizycie prace były już w trakcie tzn rury były w dobrym miejscu ale jeszcze nie była uzupełniona wylewka.
Ogólnie to powiedzieli nam, że cały pion ma tak zrobione rury ale do tej pory nikt nie zgłaszał uwag.
Dzięki za info i relację (:
Jak sąsiadka mówi, na . odezwało się parę osób (może więcej przeszło stąd tam, dlatego tu cicho).
Ja mam odbiór w przyszłym tygodniu, ale po ostatniej wizycie pamiętam ubytek w tynku pod gniazdkami, tynk na szybie, obsrany (grrr) przez gołębie balkon (aż to każę wpisać do protokołu
), wyciętą trochę koślawo wylewkę po przeniesionym grzejniku.
Wczoraj byłam wieczorem pod blokiem, są numery mieszkań przed klatkami i słupki do odgrodzenia kolejnej budowy, będzie się chodzić na około
Ja mam odbiór w przyszłym tygodniu, ale po ostatniej wizycie pamiętam ubytek w tynku pod gniazdkami, tynk na szybie, obsrany (grrr) przez gołębie balkon (aż to każę wpisać do protokołu

Wczoraj byłam wieczorem pod blokiem, są numery mieszkań przed klatkami i słupki do odgrodzenia kolejnej budowy, będzie się chodzić na około

Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”