Przyszli mieszkańcy Lokum Vista w Krakowie - przywitaj się
Re: Przyszli mieszkańcy Lokum Vista w Krakowie - przywitaj się
Cześć, również 60 m2, kupiłem niedawno
Jakie znaczenie ma kto o jakiej powierzchni kupił mieszkanie
Mnie bardziej interesuje kto kupił pod wynajem, nie ma nic gorszego niż wydać kilkaset tysięcy i mieszkać koło studentów albo w bezpośrednim sąsiedztwie jakieś patologii 

tiger76 pisze:Jakie znaczenie ma kto o jakiej powierzchni kupił mieszkanie![]()
? Może takie, żeby powymieniać się pomysłami na przeróbki dla tego konkretnego metrażu czy cokolwiek innego w świecie

grazynka pisze:tiger76 pisze:Jakie znaczenie ma kto o jakiej powierzchni kupił mieszkanie![]()
? Może takie, żeby powymieniać się pomysłami na przeróbki dla tego konkretnego metrażu czy cokolwiek innego w świecie
Mam nadzieję, że ludzie mają świadomość iż wszelkie poważniejsze "przeróbki" muszą być zgłaszane i muszą mieć zgodę dewelopera
tiger76 pisze:Mam nadzieję, że ludzie mają świadomość iż wszelkie poważniejsze "przeróbki" muszą być zgłaszane i muszą mieć zgodę dewelopera
Proszę źródło.
-
Tiger76- co rozumiesz pod pojęciem "poważniejsze przeróbki"?
grazynka pisze:tiger76 pisze:Mam nadzieję, że ludzie mają świadomość iż wszelkie poważniejsze "przeróbki" muszą być zgłaszane i muszą mieć zgodę dewelopera
Proszę źródło.
Nie czytacie państwo umów, które podpisujecie ?
Umowa o administrowanie nieruchomością § 4 Prawa i obowiązki zleceniodawcy pkt 8
"Wykonywanie w Lokalu przez Zleceniodawcę prac remontowo - budowlanych mogących mieć wpływ na stabilność budynku, wygląd i trwałość elewacji zewnętrznej, a także dotyczących pionów zasilających Lokale oraz instalacji centralnego ogrzewania wymaga każdorazowo uprzedniego uzgodnienia ze Zleceniobiorcą"
tiger76 pisze:grazynka pisze:tiger76 pisze:Mam nadzieję, że ludzie mają świadomość iż wszelkie poważniejsze "przeróbki" muszą być zgłaszane i muszą mieć zgodę dewelopera
Proszę źródło.
Umowa o administrowanie nieruchomością § 4 Prawa i obowiązki zleceniodawcy pkt 8
"Wykonywanie w Lokalu przez Zleceniodawcę prac remontowo - budowlanych mogących mieć wpływ na stabilność budynku, wygląd i trwałość elewacji zewnętrznej, a także dotyczących pionów zasilających Lokale oraz instalacji centralnego ogrzewania wymaga każdorazowo uprzedniego uzgodnienia ze Zleceniobiorcą"
Stąd upewniam się, czy wiesz co mówisz. Nie "dewelopera", który po przeniesieniu własności ma tyle do tego co nic, tylko Zarządcy.
grazynka pisze:tiger76 pisze:grazynka pisze:Proszę źródło.
Stąd upewniam się, czy wiesz co mówisz. Nie "dewelopera", który po przeniesieniu własności ma tyle do tego co nic, tylko Zarządcy.
Co za różnica? Chodzi o fakt, że nie ma samowolki
grazynka pisze:Cześć,
no to przyznawajcie się kto co wybrał albo nad którym mieszkaniem się zastanawia?
My kupiliśmy 60 m w B6, a Ty w której klatce

Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”