Umowa deweloperska i jej sprawdzenie / możliwość wprowadzenia zmian (Vista Kraków)

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Vista za którą odpowiada deweloper Lokum. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
Monika_lokum_vista

Umowa deweloperska i jej sprawdzenie / możliwość wprowadzenia zmian (Vista Kraków)

Postautor: Monika_lokum_vista » 12 cze 2018, 13:51

Hej :)

Czy sprawdzal ktos umowy wraz z zalacznikami u prawnika? I czy ewentualnie lokum zgodzilo sie na jakies zmiany?
Dzieki!

Monika_lokum_vista

Re: Umowa deweloperska i jej sprawdzenie / możliwość wprowadzenia zmian (Vista Kraków)

Postautor: Monika_lokum_vista » 12 cze 2018, 14:39

Zapomnialam dodać że jeśli jeszcze nie sprawdzaliscie umowy a macie taki zamiar, można zrobić to zbiorowo (w kilka osób) i podzielić się kosztami? ;)

ataman

Re: Umowa deweloperska i jej sprawdzenie / możliwość wprowadzenia zmian (Vista Kraków)

Postautor: ataman » 15 lip 2018, 15:52

Jeśli chodzi o kwestie sprawdzenia umowy deweloperskiej, to nie było do niej większych zastrzeżeń. Zdaje się, że podobnie rozwiązywali to na osiedlu Lokum Siesta, czyli tego samego dewelopera i tam chyba poszło to w miarę dobrze, w sensie, że umowy były w porządku. Ale zgadzam się, że zawsze warto sprawdzać, co się podpisuje i czy na przykład nie zaszły tam jakieś istotne zmiany :)

Monika_lokum_vista

Postautor: Monika_lokum_vista » 15 lip 2018, 22:15

Umowa na moje oko wyglada ok ;) , ale chcialabym skonsultowac wzor tej umowy z prawnikiem. Czy ktos juz ja sprawdzal lub czy bedzie sprawdzal i chcialby zrobic to wspolnie i podzielic sie kosztami lub wzamian za pokrycie czesci kosztow podzielic sie wynikami konsultacji? :D

noffi

Postautor: noffi » 16 lip 2018, 22:14

hej, chciałem wysłać wiadomość przez pw ale mi nie działa więc napisz jak coś na : vista-umowa małpka wp kropka pl

M_vista

Postautor: M_vista » 07 sie 2018, 14:45

Hej :)

Czy ktoś jeszcze jest przed podpisaniem umowy i dostał informacje ze nie podpisują już umów deweloperskich tylko przedwstępną umowę sprzedaży, która jest umową cywilnoprawna nie podpisywana u notariusza i nie chroni już nabywcy w takim samym stopniu?
Nie rozumiem do końca czemu nadal skoro budowa zakończona, nie podpisują po prostu umowy sprzedaży u notariusza..

Dziekuje z góry za pomoc!

Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”