[Bud. B] Budowa osiedla Lokum Vista w Krakowie - opinie i zdjęcia na forum

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Vista za którą odpowiada deweloper Lokum. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
dino

Re: [Bud. B] Budowa osiedla Lokum Vista w Krakowie - opinie i zdjęcia na forum

Postautor: dino » 08 mar 2018, 0:26

docent furman pisze:Cześć, ja osobiście miałem możliwość przejścia się po budowie przed nowym rokiem i powiem szczerze, że bez tego nie zdecydowałbym się na kupienie mieszkania

Cześć docent! możesz powiedzieć co zobaczyłeś na budowie i co Cię przekonało ze zdecydowales sie kupic mieszkanie?

docent furman

Postautor: docent furman » 08 mar 2018, 15:29

dino pisze:
docent furman pisze:Cześć, ja osobiście miałem możliwość przejścia się po budowie przed nowym rokiem i powiem szczerze, że bez tego nie zdecydowałbym się na kupienie mieszkania

Cześć docent! możesz powiedzieć co zobaczyłeś na budowie i co Cię przekonało ze zdecydowales sie kupic mieszkanie?

Nie wiem czy powinienem się przyznawać, ale byłem w interesujących mnie mieszkaniach. Na pewno łatwiej się zdecydować, wiedząc co się kupuje, nie potrafiłbym chyba kupić dziury w ziemi na kilka lat wprzód zanim wyrosną mury, jak to zazwyczaj wygląda. Plus jakoś lubię tę okolicę, choć lokalizacja nie porywa mnie do końca, a teraz mieszkam zupełnie w innej części miasta.
Widziałem, że się wahasz z kupnem, podjąłeś już decyzję?

magdalenam

Postautor: magdalenam » 12 mar 2018, 13:42

andziolek1 pisze:Zastanawiamy się nad klatką B4 (prawa strona). Negatywnie nas jednak zaskoczyło to, że 1/3 loggii jest zabudowana. Zależy nam na jasnym mieszkaniu. Jak myślicie, to będzie zabierało dużo światła? Na wizualizacjach to przepierzenie nie wyglądało na aż tak duże, na zdjęciach wygląda inaczej...

lokum-deweloper.pl/mieszkania/lokum-vista/etap-ia/klatka-b4/pietro-5/3-pokojowe/b4-5-15/2397

wracając do tematu - czy ktoś był już może w mieszkaniu z tego typu loggią? Jest bardzo ciemno?
@andziolek1 zdecydowaliście się w końcu na to mieszkanie?
Pozdrawiam

józiek

Postautor: józiek » 13 mar 2018, 21:32

Dzisiaj dostałem informację odnośnie wizyt na budowie. Dla zainteresowanych wklejam:
Uprzejmie informuję, iż na ten moment kierownik budowy nie wyraża jeszcze zgody na wejście na teren budowy. W kwietniu planujemy zorganizować dni otwarte na inwestycji, wtedy również będzie możliwość wejścia na teren inwestycji.

d123

Postautor: d123 » 16 mar 2018, 12:01

Przejeżdżałam ostatnio wieczorem i świeciło sie w klatkach co by wyglądało na to, że trwają prace wykończeniowe na klatkach więc pewnie dlatego nie chcą wpuszczać żeby nie chodzić po swieżo położonych płytkach :)

grazynka

Postautor: grazynka » 16 mar 2018, 20:53

Nowe foty ze strony Lokum:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tiger76

Postautor: tiger76 » 05 kwie 2018, 12:30

d123 pisze:Byłam tam w okolicy na weekendzie

Byłam tam w okolicy w weekend. Nauczcie się ludzie poprawnie pisać.

tiger76

Postautor: tiger76 » 05 kwie 2018, 12:33

pawel1492 pisze:Zgodnie z planem zagospodarowania jest to teren przeznaczony na tereny zieleni rekreacyjno sportowej więc rzeczywiście wygląd obiecująco. Może wreszcie zagospodarują te nieużytki.

bip.krakow.pl/?dok_id=3153

I jeszcze fotka, trochę jakość słaba bo ciemno było :)
DSC_0931 a.jpg

Zgodnie z informacją zamieszczoną przez dewelopera, teren nie jest objęty planem zagospodarowania przestrzennego.

"Brak miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego
dla sąsiadujących działek w ujęciu wąskim tzn. przylegających
bezpośrednio do terenu inwestycji."

pawel1492

Postautor: pawel1492 » 05 kwie 2018, 12:56

tiger76 pisze:
pawel1492 pisze:Zgodnie z planem zagospodarowania jest to teren przeznaczony na tereny zieleni rekreacyjno sportowej więc rzeczywiście wygląd obiecująco. Może wreszcie zagospodarują te nieużytki.

bip.krakow.pl/?dok_id=3153

I jeszcze fotka, trochę jakość słaba bo ciemno było :)
DSC_0931 a.jpg

Zgodnie z informacją zamieszczoną przez dewelopera, teren nie jest objęty planem zagospodarowania przestrzennego.

"Brak miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego
dla sąsiadujących działek w ujęciu wąskim tzn. przylegających
bezpośrednio do terenu inwestycji."

Bo teren budowy nie jest objęty planem. Powyższa informacja tyczyła się terenu zielonego wzdłuż ul Puszkarskiej na przeciwko zajezdni. W powuższym linku jest wszystko zaznaczone.

tiger76

Postautor: tiger76 » 11 kwie 2018, 23:21

d123 pisze:Przejeżdżałam ostatnio wieczorem i świeciło sie w klatkach co by wyglądało na to, że trwają prace wykończeniowe na klatkach więc pewnie dlatego nie chcą wpuszczać żeby nie chodzić po swieżo położonych płytkach :)

"Niestety jeszcze nie możemy wejść na teren budowy z uwagi na prace jakie są wykonywane (lanie posadzki, płytki na klatkach schodowych). Możliwość wejścia do mieszkania pojawi się prawdopodobnie w maju"

Wróć do „Vista Kraków od Lokum - forum mieszkańców osiedla”