Co sądzicie o tej inwestycji?
vitkowicka.pl
Kameralne osiedle, tylko 20 mieszkań. Do każdego mieszkania 2 miejsca w garażu.
Vitkowicka Residence Kraków - deweloper Devely - opinie i forum
-
-
Re: Vitkowicka Residence Kraków - deweloper Devely - opinie i forum
Co tu dużo pisać. Lokalizacja to minus. Zależy kto jakie ma priorytety. W perspektywie np. 10 lat wg mnie straty na dojazdy i stanie w korku nie są tego warte. Ale każdy mierzy swoją miarą.
Warto chyba samemu ocenić lokalizację przed podjęciem decyzji. Tam chyba jest spory ruch na "29". Do tego czy nie będzie go słychać?
Ja też do końca nie rozumiem dzielenia szeregowców na osobne mieszkania - góra i dół. No bo kupujesz ponad 100m^2 za 700k i masz sąsiada z dołu i w ogrodzie.
Na plus - mi się podobają wizualizacje, układy też sensowne
Ja też do końca nie rozumiem dzielenia szeregowców na osobne mieszkania - góra i dół. No bo kupujesz ponad 100m^2 za 700k i masz sąsiada z dołu i w ogrodzie.
Na plus - mi się podobają wizualizacje, układy też sensowne

-
Jeśli chodzi o lokalizację, to fakt daleko od centrum, ale zaraz obok planowanej pętli Górka Narodowa. A wokół mnóstwo terenów zielonych.
Nigdy mnie nie kusiły mieszkania z ogródkiem, ale tutaj wygląda to jakoś zdecydowanie inaczej, skoro nad sobą mamy tylko jednego sąsiada. Zastanawiam sie jak się ma sprawa z naslonecznieniem mieszkania na najniższym poziomie.
Nigdy mnie nie kusiły mieszkania z ogródkiem, ale tutaj wygląda to jakoś zdecydowanie inaczej, skoro nad sobą mamy tylko jednego sąsiada. Zastanawiam sie jak się ma sprawa z naslonecznieniem mieszkania na najniższym poziomie.
Jeżeli o mnie chodzi, to nieźle się prezentuje inwestycja Vitkowicka Residence w Krakowie na wizualizacjach, jeżeli ktoś będzie miał tam na górze taras z dobrym widokiem, to może być całkiem przyjemnie. Plus też za spore mieszkania, nawet 5-pokojowe i mieszkania 4-pokojowe, sporo lokali powyżej 100 metrów kwadratowych. Faktycznie lokalizacja nie jest świetna, ale może się sporo zmieni, jak już będzie północna obwodnica, tramwaj na Górkę Narodową i przebudują al. 29 Listopada. A swoją drogą, to ciekawe, jak tam będzie przebiegała 4 obwodnica, ktoś się orientuje?

Wizualizacje: deweloper Devely
Jeżeli chodzi o ceny, to 6 700 - 6 950 zł/m2 - przy większych mieszkaniach, to jednak wydaje się sporo, jak na tą okolicę, choć patrząc na ceny dzisiaj, to może taniej już tam nie będzie. Jakie macie opinie o tym projekcie Vitkowicka Residence, ktoś podzieli się na forum, jakie znalazł jeszcze plusy i minusy? Deweloper Devely coś już chyba zbudował, więc ma jakieś doświadczenie.

Wizualizacje: deweloper Devely
Jeżeli chodzi o ceny, to 6 700 - 6 950 zł/m2 - przy większych mieszkaniach, to jednak wydaje się sporo, jak na tą okolicę, choć patrząc na ceny dzisiaj, to może taniej już tam nie będzie. Jakie macie opinie o tym projekcie Vitkowicka Residence, ktoś podzieli się na forum, jakie znalazł jeszcze plusy i minusy? Deweloper Devely coś już chyba zbudował, więc ma jakieś doświadczenie.
Ja uważam, że ta inwestycja jest za blisko 29go Listopada. Będzię ją na pewno słychać bo zdaża się, że słychać ją nieco dalej na inwestycji Wzgórze Witkowickie. Vitkowicka jest nie dość, że bliżej 29go to jeszcze ukształtowanie terenu nie chroni przed hałasem. Na Wzgórzu powinno być lepiej bo odgrodzi ją Vitkowicka a poza tym Wzgorze Witkowickie jest za górką a to duży plus. Vitkowicka jest fajnie zaprojektowana bo górne mieszkania i niektóre dolne powinny mieć ciekawy widok na Kraków. Poza tym ceny koło 6700 - 6900 to wg mnie sporo. Na inwestycji Awim na poczatku ceny były dużo niższe bo nawet 5600 za metr. Teraz jest już drożej ale jest w czym wybierać ma Witkowickiej bo jeszcze dalej od 29go mamy kolejną inwestycję. Tam już zdecydwoanie nie powinno byc słychać szumu głownej ulicy ale i miejsce samo w sobie wydaje się mniej ciekawe bo troche takie "w dole"
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”