Bajeczne Dąbie Kraków od Semaco - mieszkania na Dąbiu forum opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Bajeczne Dąbie Kraków od Semaco - mieszkania na Dąbiu forum opinie

Postautor: iti » 13 gru 2015, 17:10

Tym razem bardzo ciekawa inwestycja mieszkaniowa powstająca na Dąbiu, czyli niedaleko od Wisły, Bulwarów Wiślanych oraz Stopnia Dąbie :) Chodzi o projekt dewelopera Semaco Bajeczne Dąbie w Krakowie, który jest już na końcowym etapie budowy, w tym sensie, że zdjęte zostało już nawet rusztowanie z wykończonej elewacji. Co ciekawe, inwestycja ta jest reklamowana jako ekologiczna, bowiem na jej dachu mają się znaleźć kolektory słoneczne służące do podgrzewania wody zużywanej przez mieszkańców. To bardzo dobre rozwiązanie, choć rzadko w Krakowie spotykane, coś takiego robił chyba deweloper Wawel Service przy Wężyka :)

Obrazek

Jeżeli chodzi o same nowe mieszkania na Dąbiu, które są sprzedawane przez firmę Semaco, to w zasadzie nie ma już tam w czym wybierać, bowiem niemal wszystkie, o ile nie wszystkie zostały już sprzedane klientom, który w niedalekiej przyszłości będą je odbierać :) Co ciekawe najmniejsze mieszkania 2-pokojowe w Krakowie w tym projekcie zaczynają się już od niecałych 29 m2. Wydaje się, że to mało możliwe, jednak trzeba przyznać, że zostały bardzo sensownie zaprojektowane i składają się z sypialni o wielkości prawie 10 m2 oraz pokoju z aneksem kuchennym o powierzchni ok. 16 m2, a do tego wszystkiego jeszcze dochodzi balkon mający 8,5 metra kwadratowego, czyli jest naprawdę nieźle :) Tyle, że za takie cudo trzeba dać 7 200 zł/m2, a więc tanio nie jest ;) Są tam jednak mieszkania dwupokojowe mające 44 m2 i w nich można już mieć osobną kuchnię, co jest plusem dla wielu osób.

Mieszkania 3-pokojowe na Dąbiu to ok. 52 m2 w tej inwestycji, natomiast mieszkania 4-pokojowe, bo takie także są tam budowane, to powierzchnia ok. 70 m2, przy czym są i takie, które mają 84 m2. Co ciekawe, nie ma tam kawalerek, choć są lokale dwupokojowe o wielkości, jaką w innych blokach mają jednopokojowe. Sama architektura jest bardzo ciekawa, całość powinna prezentować się niezwykle przyzwoicie :) Może ktoś ma już zdjęcie gotowej tej inwestycji i może wrzucić na forum :?: Chętnie obejrzymy :!: Tym bardziej, że lokalizacja jest niezła, co prawda bliżej centrum są takie budynki, jak Apartamenty Przy Bulwarze Kraków albo Grzegórzecka 77 LC Corp, ale i z Dąbia można się sprawnie dostać np. na Kazimierz.

A skoro sprzedało się tam już tyle mieszkań, to może ktoś powie coś o tym, jakie ma opinie o deweloperze Semaco i wrzuci coś o tym w odpowiednim wątku :?: Jak się podpisuje umowę z tą firmą, jakie mieszkania przekazują, czy wszystko idzie bez problemów :?: Na takie pytania na pewno chcieliby znać odpowiedź przyszli mieszkańcy. Zapraszam też do publikowania zdjęć na forum :!:

korczak

Re: Bajeczne Dąbie Kraków od Semaco - mieszkania na Dąbiu forum opinie

Postautor: korczak » 05 lut 2018, 21:25

Czy jest na forum ktoś, kto wie i zna sprawę budowy drugiego etapu ATal Bajeczna?
Inwestycja budzi trochę kontrowersji, a fajnie byłoby wiedzieć czy Atal wygra batalię o drugi etap swojej inwestycji przy Bajecznej czy też nie? Chodzi mi o kogoś kto nie kupił w tym momencie mieszkania od Atal, dlatego drogi Administratorze nie przenoś tematu.

Angrrr

Postautor: Angrrr » 08 lut 2018, 12:41

ok, moze nie spelniam Twoich wymagan gdyz kupilem mieszkanie od ATALa w pierwszym etapie Bajecznej ale.. Rozmawialem ostatnio z przedstawicielem ATAL i otrzymalem informacje, ze jeszcze nie ma konkretnej daty rozpoczecia drugiego etapu. Brzmialo to jakoby jeszcze nie wygrali tej bitwy. Mam szczera nadzieje, ze etapu 2 nei bedzie gdyz zepsuje mi on widok :P

korczak

Postautor: korczak » 27 lut 2018, 21:27

@Angrrr
dzięki za info, też wiem tyle samo mniej więcej i że SEMACO sprzedawało mieszkania z widokiem na Wisłę = wyższa cena, którego już chyba nawet z najwyżej ich kondygnacji nie ma... a Tobie na co widok popsuje 2 etap, na ich budynek ? :)
Ja też w Atalu zakotwiczyłem, jednak miałem nadzieję że może dowiemy się coś więcej na ten temat od samego SEMACO i ich mieszkańców.

Angrrr

Postautor: Angrrr » 06 mar 2018, 15:06

korczak pisze:@Angrrr
dzięki za info, też wiem tyle samo mniej więcej i że SEMACO sprzedawało mieszkania z widokiem na Wisłę = wyższa cena, którego już chyba nawet z najwyżej ich kondygnacji nie ma... a Tobie na co widok popsuje 2 etap, na ich budynek ? :)
Ja też w Atalu zakotwiczyłem, jednak miałem nadzieję że może dowiemy się coś więcej na ten temat od samego SEMACO i ich mieszkańców.

tak sie sklada, ze drugi etap moze popsuc mi widok na cala polnoc - przy dobrej pogodzie widze Tauron Arene, Quatro Biznes Park i dalsze okolice ;)
Juz nie wspominajac, ze wole miec Semaco 100m od sypialni, niz drugi etap 50m blizej ;)

korczak

Postautor: korczak » 06 mar 2018, 21:11

z 6 piętra rozumiem takie widoki :) wiadomo, że zbyt bliskie sąsiedztwo nie poprawi naszego komfortu życia, wręcz pogorszy, ale możemy nie mieć na to wpływu, chyba że SEMACO powalczy skutecznie

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”