Banacha 12 Kraków / Super Krak (Górka Narodowa) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
dylemat

Banacha 12 Kraków / Super Krak (Górka Narodowa) - opinie na forum

Postautor: dylemat » 26 wrz 2025, 10:33

dylemat pisze:
przyjezdny pisze:Niedawno ruszyła sprzedaż mieszkań w inwestycji Super Krak na Górce Narodowej. Jest kilka mieszkań 4-5 pokojowych. Uważam, że wycenione bardzo rozsądnie. Wszystkie ceny widoczne na stronie.

Faktycznie, nieźle się to prezentuje, część mieszkań 5-pokojowych z bardzo sensownymi układami, do tego tarasy - bardzo w porządku, choć są i takie ze sporą liczbą okien na północ. Od mniej więcej 12 600 zł/m2 takie mieszkania się zaczynają, więc to nieźle.

Chyba ktoś już wrzucał wcześniej info o tej inwestycji na forum, ale nie mogę tego znaleźć. W każdym razie ruszył nowy projekt, za który odpowiada deweloper Super Krak - Banacha 12 w Krakowie.

Jak dobrze widzę, to chodzi o 3 bloki mieszkalne na działce leżącej mniej więcej po środku, pomiędzy al. 29 Listopada a linią tramwajową do Górki Narodowej, blisko tych dwóch bloków, które jakiś czas temu wybudował Activ i z których dokończeniem miał problemy. Co myślicie o takiej lokalizacji, chyba już al. 29 Listopada powinna tam być mniej uciążliwa, ale z niezłym dostępem do komunikacji.

dylemat

Re: Banacha 12 Kraków / Super Krak (Górka Narodowa) - opinie na forum

Postautor: dylemat » 26 wrz 2025, 11:22

Lokale mają niezłe układy, najmniejsze mieszkania tam są 2-pokojowe, natomiast największe to mieszkania 5-pokojowe - w Krakowie dużo się takich nie buduje. W każdym razie wybór jest spory. A jeśli chodzi o to, jaka jest cena metra kwadratowego mieszkania w inwestycji Banacha 12, to najtańsze lokale wyceniane są nawet poniżej 13 000 zł/m2 (to te największe), natomiast najdroższe dochodzą ceną prawie do 18 000 zł/m2. Co myślicie o takich cenach?

Podoba mi się forma tych budynków, szkoda, że tak nie wygląda cała dzielnica, tylko pojedyncze bloki.

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 26 wrz 2025, 11:32

Na podstawie wizualizacji oraz cen uważam, że ta inwestycja to aktualnie najlepsza opcja na północy Krakowa. Wyceniona podobnie jak bloki na Centralnej, taniej niż te w okolicach Glogera.

Na stronie inwestycji jest dostępny do pobrania prospekt informacyjny - pierwszy raz od dawna widzę ten dokument dostępny publicznie w sieci.

Zagospodarowanie terenu wokół bloków wygląda super, dużo zieleni, skwery, ścieżki i ławki. Na parterze lokale usługowe. Niektóre o sporym metrażu. Myślę, że może powstać tam jakaś restauracja, których brakuje w okolicy.

SuperKrak jest też właścicielem kilku sąsiadujących działek i docelowo ma tam powstać kilkanaście 8-piętrowych bloków.

robcio

Postautor: robcio » 28 wrz 2025, 8:55

Wizualizacje całych budynków fajne, na wizualizacjach ujęte, że będą następne etapy zabudowa obok.

Natomiast rzuty zwłaszcza małych mieszkań nie są już tak zachęcające.

PepsiCola85

Postautor: PepsiCola85 » 28 wrz 2025, 23:03

przyjezdny pisze:Zagospodarowanie terenu wokół bloków wygląda super, dużo zieleni, skwery, ścieżki i ławki.

To nieprawda, naprzeciwko znajduje się tylko jeden mały skwer, ale nie będzie do niego dostępu – w tym miejscu nie ma przejścia dla pieszych na ulicy Banacha.

Minusem lokalizacji jest już teraz duże zakorkowanie ulicy Banacha, a to jeszcze nie wprowadzili się ludzie do 9 budynków Dom Development, 4 budynków Ozon i 2 budynków YIT. W rezultacie ulica ta będzie stale zakorkowana i będzie śmierdzieć spalinami. No i jeszcze do tego dochodzi hałas samolotów.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 28 wrz 2025, 23:40

PepsiCola85 pisze:
przyjezdny pisze:Zagospodarowanie terenu wokół bloków wygląda super, dużo zieleni, skwery, ścieżki i ławki.

To nieprawda, naprzeciwko znajduje się tylko jeden mały skwer, ale nie będzie do niego dostępu – w tym miejscu nie ma przejścia dla pieszych na ulicy Banacha.

Minusem lokalizacji jest już teraz duże zakorkowanie ulicy Banacha, a to jeszcze nie wprowadzili się ludzie do 9 budynków Dom Development, 4 budynków Ozon i 2 budynków YIT. W rezultacie ulica ta będzie stale zakorkowana i będzie śmierdzieć spalinami. No i jeszcze do tego dochodzi hałas samolotów.

Ty chyba korków nie widziałeś. To że w godzinach szczytu trzeba poczekać 2-3 światła żeby wjechac na 29 Listopada to żaden korek. I nie wszyscy jeżdżą przez Banacha. Szczególnie ci bliżej Kuźnicy czyli np ostatnie etap DD. Tam jest drugi, inny wjazd-wyjazd. A wielu też od razu Papierni Prądnickich do obwodnicy jedzie.

Vertigo17

Postautor: Vertigo17 » 19 paź 2025, 15:26

Ktoś z was miał kontakt z działem sprzedaży Super Krak? Na targach w Tauron Arenie panie sprawiały wrażenie bardzo zirytowanych tym, że podeszliśmy i próbowaliśmy się dowiedzieć szczegółów o wybranym mieszkaniu. Gdy po kilku moich pytaniach jedna z pań zaczęła podnosic głos stwierdziliśmy, że to jednak nie jest inwestycja dla nas. Czy podobne podejście do klienta jest czymś typowym dla tego dewelopera?

patomieszkaniec

Postautor: patomieszkaniec » 19 paź 2025, 19:24

Mam podobne wrażenia z moich rozmów z nimi. Też odbijałem się od odpowiedzi „ze to mieszkanie/miejsce postojowe/komorka jest zarezerwowane dla stałego klienta”.

majka1988

Postautor: majka1988 » 22 paź 2025, 21:31

Mam wrażenie, że biuro sprzedaży sabotuje inwestycję. Również usłyszałam, że lokal usługowy na parterze (a raczej wszystkie lokale) zostały wyprzedane nim trafiły do sprzedaży, stałym klientom - i pani dodała, że odkąd pracuje tam, zawsze to się tak odbywało. Postanowiłam więc nie przemęczać tego dewelopera żadnym zakupem.

zainteresowana2025

Postautor: zainteresowana2025 » 23 paź 2025, 9:52

Mam dokładnie takie samo wrażenie. Podczas wizyty w biurze sprzedaży nie zaproponowano mi nawet kawy, a panie były bardzo bierne i mało zaangażowane.

Czy jest tutaj ktoś, kto już kupił mieszkanie w tej inwestycji i mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”