Podgórki Tynieckie Kraków / HSD Inwestycje - opinie na forum
-
a.jastrzeb
Podgórki Tynieckie Kraków / HSD Inwestycje - opinie na forum
Był ktoś już na spotkaniu? Jakieś szczegóły ważne do rozważenia?
Re: Podgórki Tynieckie Kraków / HSD Inwestycje - opinie na forum
a.jastrzeb pisze:Był ktoś już na spotkaniu? Jakieś szczegóły ważne do rozważenia?
Ale o jakie spotkanie chodzi i co z tą inwestycją?
Byłem obejrzeć inwestycję.Opis strony inwestycji zachęcający.Bardzo blisko cmentarza!Bardzo blisko spopielarni zwłok ludzkich.Pamiętam protesty okolicznej ludności przed budową krematorium.Teraz w tej okolicy są już dwa krematoria! Przebywanie w tym miejscu może stanowić zagrożenie dla zdrowia,a co dopiero mieszkanie.W trakcie mojego spaceru dwukrotnie z komina krematorium (zgrabnie ukrytego w dachu) wydobywały się kłęby czarnego dymu.Kto na to pozwolił? Dodatkowo blisko Skawiny gdzie zachorowalność na nowotwory i inne choroby znacznie przekracza krakowską średnią.Pewnie deweloper kupił za bezcen działkę w tej okolicy i buduje...obok autostrady ,cmentarza ,krematorium i Skawiny.
Ja wyleczyłem się z zakupu mieszkania w tej okolicy.Nie jestem samobójcą.Warto przyjechać i rozejrzeć się samemu.
Ja wyleczyłem się z zakupu mieszkania w tej okolicy.Nie jestem samobójcą.Warto przyjechać i rozejrzeć się samemu.
-
Aligator_89
Też byłam obejrzeć. Ogólnie to wiejska okolica, cicho i spokojnie. Faktycznie, 600 metrów dalej cmentarz i dwa krematoria. Tu należy się zastanowić nad względami psychologicznymi. Jednemu będzie przeszkadzać, a drugiemu nie. Każdy spacer w kierunku Lasu Tynieckiego to mijanie tych miejsc.
Przystanek autobusowy "Wrony" około 7 minut piechotą i następne czekanie 30 minut na spóźniony autobus. Totalnie, nic nie jechało i jak zapytałam Pana czekającego ze mną, odpowiedział, że tak niestety bywa często. Dojazd (zależy od której strony) ale przy A4 się korkuje.
W okolicy żadnego sklepu, tylko Żabka niedaleko wspomnianego przystanku. Do wspomnianego na stronie inwestycji w bliskiej okolicy KFC i Paczkomatu jest 1 km. Najbliższe sklepy typu Lidl, Biedronka to ATUT na Czerwonych Makach. W okolicy brak żłobka, przedszkola.
Brak komórek lokatorskich.
Zależy, co kto lubi i na czym mu zależy...
Przystanek autobusowy "Wrony" około 7 minut piechotą i następne czekanie 30 minut na spóźniony autobus. Totalnie, nic nie jechało i jak zapytałam Pana czekającego ze mną, odpowiedział, że tak niestety bywa często. Dojazd (zależy od której strony) ale przy A4 się korkuje.
W okolicy żadnego sklepu, tylko Żabka niedaleko wspomnianego przystanku. Do wspomnianego na stronie inwestycji w bliskiej okolicy KFC i Paczkomatu jest 1 km. Najbliższe sklepy typu Lidl, Biedronka to ATUT na Czerwonych Makach. W okolicy brak żłobka, przedszkola.
Brak komórek lokatorskich.
Zależy, co kto lubi i na czym mu zależy...
Ja mam trochę inne zdanie niż część osób tutaj. Byłem na miejscu i na ten moment okolica wydaje się spokojna. Temat cmentarza to nie jest coś co mi osobiście przeszkadza, patrząc na to że wychowałem się koło cmentarza rakowickiego,a kwestia „czarnego dymu” też mnie niepokoiła ale sprawdzałem ale na miejscu nigdzie go nie zauważyłem. Ja w sumie szukałem mieszkania żeby mieć blisko pracy, więc lokalizacja mi pasuje, cena też atrakcyjna. Wcześniej oglądałem ich inwestycje na Fedorowicza, ale tam ceny były już dla mnie za wysokie. Ogólnie wydaje mi się, że to fajna alternatywa dla osób z trochę mniejszym budżetem. Ale każdy musi to ocenić pod siebie.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”