Zakup od dewelopera przez rozwiązanie obecnej umowy

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
faalli

Zakup od dewelopera przez rozwiązanie obecnej umowy

Postautor: faalli » 02 gru 2023, 9:25

Mam dylemat związany z "praktykami", które obecnie mają miejsce.
Żeby sfinansować zakup z rynku pierwotnego przez kredyt 2% nie można tego zrobić w ramach cesji.
Omijają to przez rozwiązywanie umowy za odstępne.
Cena na umowie deweloperskiej zostaje taka sama jak przy rozwiązywanej umowie (sprzed wielu miesięcy).
Podobno to teraz dosyć powszechna praktyka.
Czy deweloper będzie miał jakieś konsekwencje przez to, że wiele mieszkań sprzedaje po cenie sprzed wielu miesięcy?
Czy nabywca (nowa osoba podpisująca UD) może mieć jakieś konsekwencje?

realista

Re: Zakup od dewelopera przez rozwiązanie obecnej umowy

Postautor: realista » 02 gru 2023, 9:51

Nie będzie konsekwencji bo to program dla deweloperow, a szkoda, bańka byłaby mniejsza.

Poza tym na szczęście wuadza się zmieniła i zaraz ten kitowy program deweloper plus zniknie na dobre i ceny nieco spadną za kilkanaście miesiecy.

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 02 gru 2023, 13:40

realista pisze:Poza tym na szczęście wuadza się zmieniła i zaraz ten kitowy program deweloper plus zniknie na dobre i ceny nieco spadną za kilkanaście miesiecy.

Spadają od dobrych 3 lat, tylko coś nie mogą spaść :lol: :lol: :lol: już te Twoje nędzne przewidywania robią się nudne ;)

realista

Postautor: realista » 02 gru 2023, 19:25

jankomuzykanto pisze:
realista pisze:Poza tym na szczęście wuadza się zmieniła i zaraz ten kitowy program deweloper plus zniknie na dobre i ceny nieco spadną za kilkanaście miesiecy.

Spadają od dobrych 3 lat, tylko coś nie mogą spaść :lol: :lol: :lol: już te Twoje nędzne przewidywania robią się nudne ;)

W twojej głowie może spadają od trzech lat, nie wiem. W mojej nie mogło być inaczej niż jest, ale pewnie tego nie jesteś w stanie ogarnąć, więc nie tworzę presji.
Ale oczywiście, żeby te ceny faktycznie spadły potrzeba teraz i w I kw. przyszłego roku takich mędrków jak ty jak najwięcej i na szczęście jest ich sporo, generalnie im ich więcej tym szybciej ten proces nastąpi i będzie bardziej znaczący.

Żeby coś było nudne nie może być jednorazowe, przywołaj więc owe przewidywania, a jeśli tylko coś ci się wydaje to zamilcz leszczu.

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 02 gru 2023, 20:13

realista pisze:W twojej głowie może spadają od trzech lat, nie wiem. W mojej nie mogło być inaczej niż jest, ale pewnie tego nie jesteś w stanie ogarnąć, więc nie tworzę presji.
Ale oczywiście, żeby te ceny faktycznie spadły potrzeba teraz i w I kw. przyszłego roku takich mędrków jak ty jak najwięcej i na szczęście jest ich sporo, generalnie im ich więcej tym szybciej ten proces nastąpi i będzie bardziej znaczący.

Żeby coś było nudne nie może być jednorazowe, przywołaj więc owe przewidywania, a jeśli tylko coś ci się wydaje to zamilcz leszczu.

Oj, ale mnie pocisnąłeś :lol: normalnie obsrałem zbroje :lol: po tym ostatnim słowie to brakuje jeszcze tekstu o twojej starej :lol: Jeżeli jest jeszcze na tym forum ktoś, kto traktuje Twoje wypowiedzi na poważnie to serdecznie mu współczuję nainwności :D oczywiście, że ceny nie spadną.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”