Łokietka Park Lane - deweloper Hammak - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
nontoxic

Łokietka Park Lane - deweloper Hammak - opinie na forum

Postautor: nontoxic » 15 sie 2023, 9:09

Widzę, że jeszcze nikt nie rozpoczął wątku, to sobie pozwolę założyć.
Deweloper Hammak, dawny DZMT - zdaje się że wspólnicy się rozeszli i wydzielili nową spółkę.
Strona inwestycji: https://hammak.pl/lokietka-park-lane/
Oddanie planowane na Q4/2025.

Mieszkania 90m2, 121m2 oraz 137m2.
Ceny od 10700pln/m2 do 12000pln/m2 + obowiązkowy garaż 69000pln

Obrazek

Nowy

Re: Łokietka Park Lane - deweloper Hammak - opinie na forum

Postautor: Nowy » 15 sie 2023, 10:17

Dzięki za wrzutkę, śmiały projekt, jak na Kraków, ciekawe w jakim otoczeniu to będzie powstawało, bo kontekst też by się tu przydał jakiś sensowny. I nie mówię, że jakoś bardzo mi się podoba, bo kojarzy mi się z jaką zabudową przemysłową, albo złożonymi tak kontenerami. Ale na pewno jest ciekawie i może się podobać pewnie.

Co myslicie o układach mieszkań i lokalizacji?

nanu

Postautor: nanu » 15 sie 2023, 18:30

Zerknęłam na plany i.... kuriozum.

To mieszkanie gdzie powierzchnia jest AŻ 136m2. Wow. Robi wrażenie.... dopóki nie spojrzy się na plan. 50m2 to salon z aneksem, do tego malutki pokój na szalone 8m2 i sypialnia 12m2. I tyle. Gdzie reszta powierzchni? Antresola :shock: Czyli Albo nie masz dzieci albo masz tylko jedno... Bo robienie pełnoprawnego pokoju do spania na antresoli to tak nie bardzo.... Bawialnia - ok. Gabinet/pracownia - ok. Ale nie sypialnia. Chociaż już widziałam różne kurioza u znajomych....

Mniejsze mieszkanie, czyli 121m2 już lepsze, bo mamy 4 sypialnie. Co prawda nie ogromne, no ale jednak są to cztery osobne pokoje.

To najmniejsze jednopoziomowe mieszkanie też ok, chociaż rozkładem przypomina mi gotowiec pod wynajem. Ale to może tylko moje skojarzenia. Tylko jakoś tak dziwnie wygląda ten garaż i taki długi korytarz (?) od niego do wejścia? Nie ogarniam tego na planie.

Na uwagę jeszcze zasługują ciut małe ogródki ale w sumie większe mieszkania mają jeszcze balkony jeśli dobrze pamiętam.

pozdro

Postautor: pozdro » 15 sie 2023, 20:24

A ktoś ma dzieci w Polsce?

nontoxic

Postautor: nontoxic » 15 sie 2023, 20:25

Mieszkania 90m2 są wszystkie na poziomie 0 z ogródkami, w tym największe po 100-200m2, które pewnie pierwsze się rozejdą.
Mieszkania 121m2 są trzypoziomowe - 0, 1 i 2, gdzie 0 służy jako wejście do mieszkania i garażu i pod schody do salonu (trochę strata metrażu), na poziomie 1 salon, kuchnia, toaleta, na poziomie 2 4 pokoje, 2 łazienki i pomieszczenie gospodarcze. Do tego dwa tarasy, które docelowo mają mieć jakieś 50-70m2 (na projekcie jest mniej, ale barierki do przesunięcia po odbiorach - deweloper musiał spełnić wymogi % zieleni na inwestycji).
Mieszkania 137m2 są z trochę większymi ogródkami (od 130 do 270m2) i tak jak nanu wspomniała na poziomie 1 mają antresolę. Nie pamiętam niestety dlaczego, ale deweloper zostawił postawienie ścian działowych potencjalnym właścicielom, także układ do zagospodarowania we własnym zakresie. Warte wspomnienia, że te mieszkania charakteryzują się największymi przeszkleniami i pustką pomiędzy poziomem 0 i 1.

Co do lokalizacji - inwestycja znajduje się przy ul. Łokietka, jakieś 250m w linii prostej od Biedronki. Drugi koniec inwestycji wchodzi w Park Rzeczny Tonie, gdzie jest szansa, że przyszłościowo park zostanie lepiej zagospodarowany, ale już teraz daje możliwości spacerowe. Stąd też mieszkania od strony parku są wyraźnie droższe.

Misiekkrk

Postautor: Misiekkrk » 15 sie 2023, 21:15

Teraz pytanie kto to kupi??? Ten sam developer wybudował osiedle Maciejkowa które jest już na ukończeniu, moim zdaniem dużo ładniejsze budynki mało tego tańsze i jak dotąd tylko dwa mieszkania większe sprzedane a reszta wolna i chętnych nie widać!!!:):)

nanu

Postautor: nanu » 15 sie 2023, 21:48

nontoxic pisze:Mieszkania 90m2 są wszystkie na poziomie 0 z ogródkami, w tym największe po 100-200m2, które pewnie pierwsze się rozejdą.

Faktycznie, nie ogarnęłam zupełnie tych opisów.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”