Skwerowa 32 Kraków od Epol Estate w Starych Dębnikach - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Rak

Skwerowa 32 Kraków od Epol Estate w Starych Dębnikach - opinie na forum

Postautor: Rak » 02 lis 2021, 23:05

skwerowa32.pl

Obrazek

Przykładowe ceny np. morizon.pl/mieszkania/krakow/skwerowa

Peace

Re: Skwerowa 32 Kraków od Epol Estate w Starych Dębnikach - opinie na forum

Postautor: Peace » 03 lis 2021, 9:38

Tak jak rok temu tak i teraz: zero zainteresowania ; )

To jest chyba cena vs zainteresowanie największa porażka deweloperska jaką widziałem w KRK. 0 sprzedanych mieszkań po pół roku od oddania budynku.

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 03 lis 2021, 15:14

Hmm może z ceną coś nie tak bo miejsce bardzo fajne : )
A tak na poważnie to na miejscu dewelopera podzieliłbym większość na pół i ładnie wpisywałyby się w [s]zdolność kredytową[/s] oszczędności kupujących.

Sarenka

Postautor: Sarenka » 03 lis 2021, 17:26

Brak usług tam nic nie ma

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 03 lis 2021, 18:33

Sarenka pisze:Brak usług tam nic nie ma

Stare Dębniki są prawie jak Salwator, blisko piechotą do Błoń, rynku, wawelu, kazimierza, zakrzówka itd. Bardzo dobrze rozwinięta komunikacja w przypadku skwerowej względnie cicho. Brakuje jedynie kładki pieszej przez wisłę w stronę błoń, wtedy blisko na również na kopiec K czy lasu wolskiego. To jest jedna z topowych lokalizacji IMO.

robcio

Postautor: robcio » 05 lis 2021, 9:32

Peace pisze:Tak jak rok temu tak i teraz: zero zainteresowania ; )

To jest chyba cena vs zainteresowanie największa porażka deweloperska jaką widziałem w KRK. 0 sprzedanych mieszkań po pół roku od oddania budynku.

To jeszcze dla porządku dodajmy, że deweloper podkreśla prestiż i fakt tylko 4 mieszkań w inwestycji w Starych Debnikach, mieszkania są duże myśle, że klient musi być mocno / bardzo mocno zasobny by w ogóle o takim myśleć, skoro ceny w Krakowie wedle średniej to już pewnie z 11000 to tu myśle, że odchylenie od średniej w cenie metra może być ogromne. Nawet przyjmując „tylko” 20 tysięcy złotych za metr to trzeba mieć 2,5 miliona i trzeba chcieć mieszkać w tej okolicy…

megi

Postautor: megi » 22 lut 2022, 13:21

Budynek już stroi i prezentuje się całkiem nieźle, może poza tym, że na parterze zamiast usług, to znalazły się garaże. No i już bramy garażowe ktoś zdążył pomazać sprayem, tak że kiepsko to wygląda.

Faktycznie standard całkiem wysoko, a z ciekawszych rzeczy, to do każdego mieszkania przypisany jest osobny taras na dachu. W budynku jest też sauna do użytku mieszkańców. W mieszkaniach system smart home, więc to też rzadkość. No tylko, że cena jest adekwatna. Mam kilka zdjęć, postaram się opublikować jakoś niedługo.

A Dębniki, to jednak niezła lokalizacja, choć ten budynek akurat kawałeczek od Rynku Dębnickiego.

martasiew

Postautor: martasiew » 22 lut 2022, 15:25

Dębniki to super lokalizacja, kupiłam mieszkanie w starym bloku, gdyby było mnie stać kupiłabym w takiej plombie jak Skwerowa. Mają swój klimat, stare wille, stara szkoła, dużo zieleni, wszędzie blisko, dość spokojnie. Widzę jednak kilka minusów - jest brudno, wiele budynków pomazanych sprayem, niektóre budynki to rudery (np. na rolnej na jednym okazałym budynku wisi kartka: "Uwaga spadające dachówki, wchodzisz za furtkę na własną odpowiedzialność".

megi

Postautor: megi » 01 mar 2022, 13:30

Kilka zdjęć tej inwestycji w końcu udaje mi się wrzucić.

Obrazek

Budynek całkiem nieźle wpisany w otoczenie, choć jak dla mnie, to trochę szkoda, że

Obrazek

Niestety już zdążyli wymalować wjazdy do garaży (wind)? Trochę szkoda, że ma lokali usługowych, zamiast nich od frontu, ale w zasadzie po sąsiedzku ich też nie ma, a są takie, które potrafią być uciążliwe.

Obrazek

Fajny standard budynku, duże mieszkania (jedno na piętro), a właściwie to miejskie domy, cena adekwatna, z tego co wiem, to chyba jedno mieszkanie zostało.

Master

Postautor: Master » 08 mar 2022, 13:55

Ładny budynek, nawet nieźle wpisał się w otoczenie, tylko te czarne bramy garażowe. Plus też za to, że są balkony, często w kamienicach nie ma takich luksusów na ścianach frontowych.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”