Wieliczka od Jl Development - Jl Nova warto?

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
misiu_97

Wieliczka od Jl Development - Jl Nova warto?

Postautor: misiu_97 » 13 paź 2021, 13:15

Witam,
Natknąłem się na bardzo i to bardzo korzystną cenowo inwestycję w Wieliczce. Ul. Bogucka / Długa. Osiedle Bogucice
Cena jest mega interesująca 4500zł/m2 . Metraż ponad 100 :shock:
Zna ktoś tą okolicę. Jest to prawie na granicy Krakowa a przynajmniej bardzo blisko, przynajmniej według mapy googla.

robcio

Re: Wieliczka od Jl Development - Jl Nova warto?

Postautor: robcio » 13 paź 2021, 14:20

Dewelopera nie znam natomiast zwróć uwagę na sposób kalkulacji ceny, wspomniane mieszkanie jest dwupoziomowe ze skosami i deweloper podaje, że powierzchnia to około 80m2, całkowita to około 103m2 w tabelce cena to okolice 470000 i cena za metr w interpretacji, że za każdy metr wynosi rzeczywiście około 4500 zł za m2 (tak jest w tabelce) ale jeśli do kalkulacji podstawisz faktyczna powierzchnie czyli 80 metrów to trochę zmienia postać rzeczy :)

Nie mówię, że mieszkania ze skosami są jakieś zle, wszystko zależy od aranżacji (możesz je fantastycznej urządzić) ale trzeba mieć świadomość, że metry kwadratowe podłogi pod skosami są jakby to ująć niepełnowartościowe… nawet tak podchodzi do tego ustawodawca.

obiecamciwszystko

Postautor: obiecamciwszystko » 14 paź 2021, 14:34

Zdecydowanie nie polecam.
Znajomi kupili mieszkania na poprzedniej inwestycji.
Z początku wszystko było wspaniale, obietnice niczym z bajki. Większość rzeczy ustalanych ustnie faktycznie okazała się bajką.

Polecam przeczytać kilka artykułów o osiedlu pana PK i przejechać się na osiedle by zobaczyć jak wygląda zagospodarowana powierzchnia wspólna.
https://lubie.krakow.pl/nowe-informacje ... wieliczce/
https://gazetakrakowska.pl/mieszkancy-d ... 1-15826433
https://www.youtube.com/watch?v=1FeYRqvu-k0
https://krakow.tvp.pl/56095244/osiedle-na-osuwisku

Na stronie developera nie ma już informacji, że budował Winnicka Park etapy A,B,C,D
W zasadzie JLdevelopment teraz sygnuje się JLNova

misiu_97

Postautor: misiu_97 » 15 paź 2021, 16:03

nie wiem co odpowiedzieć. dzięki za informacje . A żona się uśmiechała pod nosem że niby będę pytał na jakimś forum.
Naprawdę jestem zszokowany. Co prawda pytanie nie dotyczy to tego osiedla tylko innego budowanego przez firmę JL Nova ale rozumiem że nowo założona firma buduje kolejne osiedle gdyż ta poprzednia Jl dewelopment się już zamyka gdyż nie chce nic naprawiać ( mimo że strona działa ) . Wiec gwarancja dewelopera na zakupione mieszkanie jest żadna. Cokolwiek się stanie nie ma od kogo później żądać usunięcia usterki. Chyba że można usłyszeć : kupiłeś to się sam martw i naprawiaj.

Ciekawe że na stronie firmy nie ma info o tej inwestycji jak piszecie Winnicka Park etapy A,B,C,D

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 15 paź 2021, 16:59

Niestety tak się często kończy spekulacja. Ten deweloper sprzedaje swoje inwestycje po bardzo niskich cenach.

kocicaewa

Postautor: kocicaewa » 24 lis 2021, 13:45

Kiedyś zastanawiałam się nad zakupem od JL Development / JL Nova mieszkania na Winnicka Park. Z perspektywy czasu dobrze że nie kupiłam. To co tam się dzieje to masakra, a spółka zamknięta i klienci zostali sami z problemem. Nie wiem jak się skończy problem osuwiska na osiedlu ale nie zazdroszczę. Skoro telewizja tam była to może ktoś odpowiedzialny się znajdzie. Generalnie proszę poszukać informacji o Bayzone, Armatura Krakowska czy teraz osiedle na osuwisku. Informacje co łączy firmy Bayzone, JL Development i JL Nova są w KRSie. Zalecam ostrożność.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”