Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
rmcc

Re: Nowa 5 Dzielnica - Centrum Nowoczesnych Technologii (CNT) - opinie i forum

Postautor: rmcc » 12 mar 2018, 16:42

Niestety ma to być możliwe podobno dopiero w kwietniu, chociaż początkowo mialem informacje, że będzie to możliwe wcześniej. To info jeszcze sprzed problemami z użytkowaniem, nie wiem jak to wygląda teraz.

lucashunter10

Postautor: lucashunter10 » 13 mar 2018, 10:41

Dzięki za odpowiedź! No kwiecień to wydaje się mocno realne. Z tego co wiem to nie ma żadnych opóźnień, a i cała sprawa gruntu mocno ucichła. Raczej będą musieli zawrzeć ugodę.

kopar

Postautor: kopar » 14 mar 2018, 11:14

Witam taka odpowiedz na mojego maila dsotalem

Dzień dobry,

CNT S.A. Sp. k informuje, że obecnie trwają negocjacje z Urzędem Miasta Kraków, które zdaniem jej zarządu, zmierzają w pozytywnym kierunku. Z uwagi na obowiązujące procedury urzędowe, ich przebieg jest długotrwały. Przewiduję, że satysfakcjonujący zarówno Państwa, jak i dewelopera efekt prowadzonych negocjacji pojawi się nie później niż do końca marca. Proces inwestycyjny postępuje zgodnie z harmonogramem i obecna sytuacja nie ma wpływu na terminy zapisane w umowie deweloperskiej.

W przypadku przedłużenia się procesu, Centrum Nowoczesnych Technologii S.A. Sp.k. wydłuży kredytobiorcą czas na uiszczenie kolejnej transzy płatności na rachunek dewelopera

rmcc

Postautor: rmcc » 14 mar 2018, 11:32

Ciekawe w jaki sposób wydłuża się kredytobiorcą cokolwiek i w jakim stanie kredytobiorca potem jest zwracany :lol:

Słowo klucz -
zdaniem zarządu
, ja tam jednak będę czekał na zdanie również drugiej strony.

krakus12

Postautor: krakus12 » 14 mar 2018, 16:14

rmcc pisze:Ciekawe w jaki sposób wydłuża się kredytobiorcą cokolwiek i w jakim stanie kredytobiorca potem jest zwracany :lol:

Słowo klucz -
zdaniem zarządu
, ja tam jednak będę czekał na zdanie również drugiej strony.

Dostałem podobną odpowiedź Chociaż nie wiem, czy powinno się tak w całości publikować je na forum. Widać coś się dzieje w sprawie. A co do słowa "klucz" to raczej nie spodziewam się żadnych komentarzy ze strony miasta :) Pozostaje czekać a po wszystkim poprosić o pokazanie jakiegoś urzędowego pisma w tej sprawie.

rmcc

Postautor: rmcc » 14 mar 2018, 16:19

Nie czekam na komentarz miasta, czekam na podpisane dokumenty, dopiero bazując na tym mogę (przynajmniej ja) zastanawiać się nad dalszymi inwestycjami w mieszkanie w N5D. Gorzej, że terminy uciekają, bo wybrana firma wykończeniowa naciska powoli na mnie bo zarezerwowali mi termin, ale chcieliby mieć to na piśmie i ich doskonale rozumiem, tylko nie mam ochoty ładować się w ewentualne kary umowne nie z własnej winy.

Tak na marginesie - od 23 lutego (czyli informacji Prezesa) zniknęło właściwie tylko jedno mieszkanie (które i tak tam wróciło ze stanu "sprzedane" o ile dobrze kojarzę) z listy dostępnych mieszkań, tak więc nie do końca wszystko idzie zwykłym torem.

pozdro

Postautor: pozdro » 14 mar 2018, 19:18

To wiadomo, ze do rozwiazania sprawy sprzedaz stanie. Dziwne ze sie tyle bawia i 9mln im szkoda tym bardziej ze im miasto buduje droge za 8.5mln zl wiec na zero wychodza. :roll:

rmcc

Postautor: rmcc » 14 mar 2018, 20:06

To ja wiem, tylko kłóci mi się to nieco z wersją, że nic się nie zmieniło i na nic ta sprawa nie wpływa z punktu widzenia nabywców. Z drugiej strony, skoro to takie proste i dodatkowo blokuje sprzedaż, to tym bardziej powinni to szybko rozwiązać, chyba że jednak sprawa nie jest taka prosta. Pewnie się w końcu dogadają i w to zbytnio nie wątpię, ale wolałbym mieć to na papierze no i dochodzi kwestia tego kiedy to się stanie.

lucashunter10

Postautor: lucashunter10 » 14 mar 2018, 20:25

Z informacji dewelopera, które dostałem wynika, że sprzedaż nie jest wstrzymana tylko banki nie udzielą kredytu póki sprawa się nie wyjaśni. Jako, że mało kto kupuje za gotówkę to raczej dlatego mieszkania się nie sprzedają. Też bym wolał żeby sprawa się już wyjaśniła :roll:

pozdro

Postautor: pozdro » 15 mar 2018, 6:52

Bardziej mi chodzilo, ze wstrzymana bo kazdy bedzie zwlekal az sie sytuacja wyjasni. Ewentualnie mozna rezerwacje na 2 miesiace zrobic.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”