Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opinie
Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini
Odjechaliscie od tematu. Inwestycja nie jest warta swojej ceny nawet uwzględniając fale bl2%. Jest to koniec Krakowa bez pakietu podstawowych uslug. Moze kiedys, ale na ta chwile jest to porazka cenowa. Nie wspominajac o dom budzie czy inter budzie - po 16,5k za metr
Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini
LQS pisze:Odjechaliscie od tematu. Inwestycja nie jest warta swojej ceny nawet uwzględniając fale bl2%. Jest to koniec Krakowa bez pakietu podstawowych uslug. Moze kiedys, ale na ta chwile jest to porazka cenowa. Nie wspominajac o dom budzie czy inter budzie - po 16,5k za metr
Obecnie to chyba nie ma rozsądnie wycenionych inwestycji. Tutaj w kwietniu/maju można było jeszcze zarezerwować/kupić po ~9k/m2. Obecne ceny ofertowe są kompletnie oderwane od rzeczywistości.
-
Piast pisze:JanuszBiznesu pisze:michok pisze:Na mistrzejowicach północnych też się nie mieszka jakoś łatwo, bo przebic się przez piasta kolodzieja jest wyzwaniem. Ale na pewno jest lepiej niż na górce narodowej - ta lokalizacja oprócz tramwaju nie posiada zalet.
4.5km do centrum z gorki vs 8.5km z mistrzejowic ;/
Pytanie jak często jeździsz do centrum i czego ta odległość jest wyznacznikiem?
Patrzyłbym raczej na odległość od najbliższej szkoły, przedszkoli, sklepów, parków itp.
A wedlug mnie nasze subiektywne dojazdy nie maja znaczenie w obiektywnym ocenianiu lokalizacji

Dokładnie równie dobrze można mieszkać w Wieliczce lub Skawinie lub generalnie w Sosnowcu. Genreralnie ja nie bronię mieszkać nikomu na miatrzejowicach pewnie to nie jest złe miejsce do mieszkania. Natomiast prestiżowe miejsce to nie jest. W cenach jakie oferują tam niektórzy deweloperzy totalnie nieopłacalne bo do Bronowic czy Górki Narodowej to nie mają podejścia. Generalnie inwestycyjnie to też nie wiem czy najszczęśliwszy wybór pod wynajem raczej bym Wolę Duchacka obstawiał jako bezpieczna lokatę kapitału. Typu Lokum Vista
Kochani, ogólnie to wiadomo, że to nie jest dobra lokalizacja, jedna z gorszych w Krakowie. Ceny przy tym jaka to jest lokalizacja są oderwane od rzeczywistości, jak tu ktoś ładnie napisał, równie dobrze można sobie dojeżdżać z Wieliczki, która jest tańsza, z Sosnowca, czy Mysłowic - tanich miast z dobrym połączeniem. Dla mnie oczekiwania dewów w tej chwili są z choinki, miałam się ładować w te 2%, ale patrząc na to co tu się dzieje, to to zwyczajnie nie ma sensu. Mieszkania są przecenione, a w perspektywie wielu lat to jedynym miastem, które się nie będzie wyludniać, a może ludnościowo jeszcze urośnie jest w Polsce Warszawa. Mamy na rynku ewidentnie sytuację bańki mieszkaniowej i w zasadzie ciekawym będzie obserwacja co się stanie gdy kredyt 2% zostanie wycofany, żaden inny nie zostanie wprowadzony, a stopy procentowe są dalej wysokie + idzie recesja i wszystkie firmy robią aktualnie ostre cięcia, żeby przejść suchą nogą przez kryzys.
A jakie tam są teraz ceny mieszkań / metra kwadratowego? Bo pamiętam, jak się kiedyś dowiadywałem, to pod tym względem była to konkurencyjna oferta. Zdaję sobie sprawę z ułomności tej okolicy, ale właśnie tamta cena metra kwadratowego, jak na Kraków, to nie była jakaś wygórowana.
około 13k za m2.
na 2023 sensowna kwota za tą lokalizacje to max 10k. ale to taki total max. cała reszta to wydmuszka.
na 2023 sensowna kwota za tą lokalizacje to max 10k. ale to taki total max. cała reszta to wydmuszka.
LQS pisze:około 13k za m2.
To ja się właśnie zatrzymałem na okolicach 10k, nawet poniżej przy większych mieszkaniach i wydawało mi się do w miarę adekwatne, biorąc pod uwagę, że w okolicach 13, to wtedy można było kupić coś np. na Prądniku Czerwonym.
W maju miałem okazję kupić u tego dewelopera 2 pokoje na parterze 48m2 w cenie 9,200 m2 w tej inwestycji. Później w lipcu 63m2 4 piętro 3 pokoje 9,600 m2 - to mieszkanie chciałem ale niestety była przede mną jedna rezerwacja i ktoś się zdecydował.
Koszmar co kredyt 2% zrobił z rynkiem. Ciekawe jak długo zajmie powrót do normalnej różnicy cenowej mieszkań małych i dużych. Obecnie u niektórych deweloperów różnica między 4 pokojami a kawalerką to 4-5 tys na metrze bo przecież i tak zejdzie pod BK2
Koszmar co kredyt 2% zrobił z rynkiem. Ciekawe jak długo zajmie powrót do normalnej różnicy cenowej mieszkań małych i dużych. Obecnie u niektórych deweloperów różnica między 4 pokojami a kawalerką to 4-5 tys na metrze bo przecież i tak zejdzie pod BK2
400 m dalej przy rondzie jest tabliczka pokazująca administracyjny koniec Krakowa po 1 stronie tory a obok pole gdzie ciągnik oral ziemię a ceny jak przy parku AWF czy rondzie Grzegórzeckim i mówimy o boku który ma sporo pięter a nie kameralny na 2-3 piętra
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”