Postautor: luc » 17 gru 2023, 19:53
Z całym szacunkiem, ale to, że mieszkania nie są wykańczane i niewiele się w nich dzieje, to żaden argument. Zdziwiłbym się, gdyby wiele z tych lokali nie było traktowanych, jako inwestycja i ktoś nawet nie ma zamiaru ich wykańczać, bo one po prostu mają sobie stać i czekać na odsprzedaż za odpowiednio wyższą kwotę niż ta, za którą zostały zakupione.
Nie widzę też powodu, dlaczego nie miałoby być tak, że 80% lokali sprzedanych. Może i tak jest, może nie wszystko jest jeszcze w KW, nie wiem, ale wątpię, żeby ktoś się tu do mówienia nieprawdy posunął.
Przy czym uważam, że ten budynek, zwłaszcza te jego odstające części od strony parku, to okropność i zdecydowanie przeskalowany, jak na tą okolicę. Ceny chyba nawet, jak na dzisiejsze warunki wysokie, ale jeśli spojrzeć na to, że Noho sprzedaje za grube pieniądze mieszkania na Dolnych Młynów, a ten projekt chyba ruszył o wiele później, to ja jednak nie jestem tu jakoś specjalnie zdziwiony. Raczej tu deweloper niemałe pieniądze zarobi, choć trzeba pamiętać, że sporo lat trwało samo przygotowanie do tej inwestycji, późnej wyburzenie szpitala itd.