Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum
-
KKołłątajówka
Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum
A według mnie wygląda tanio i na niedopracowane. Marna imitacja stylu skandynawskiego.
Re: Nordic Górka Narodowa Kraków / YIT Development (ul. Banacha) - opinie na forum
Nowy pisze:
Drzwi w porządku, tak się je teraz często robi.
Z tego co widzę to są wykonane na stałe takie zagłębione kratki/siatki na całą szerokość drzwi, gdzie zostaje piach itp z butów. Bardzo fajne, czyste, praktyczne i higieniczne rozwiązanie.
tonyxxl pisze:Z tego co widzę to są wykonane na stałe takie zagłębione kratki/siatki na całą szerokość drzwi, gdzie zostaje piach itp z butów. Bardzo fajne, czyste, praktyczne i higieniczne rozwiązanie.
Tak teraz coraz częściej się coś takiego roni, masz zagłębienie na wycieraczkę, do tego deweloper dostarcza wycieraczki, więc każdy ma taką samą, nic na korytarzu nie lata i wszystko prezentuje się całkiem spójnie.
I dorzucam jeszcze kilka zdjęć z zagospodarowaniem terenu wokół bloków Nordic na Górce Narodowej.

Tu jakieś takie belki wystające z ziemi, nie wiem co to dokładnie ma być, ale ok., skoro taka była tu inwencja artystyczna twórcy.

Są leżaki, ale mi skojarzyły się na pierwszy rzut oka z kozetkami w gabinetach lekarskich.

Tu jakieś takie belki wystające z ziemi, nie wiem co to dokładnie ma być, ale ok., skoro taka była tu inwencja artystyczna twórcy.

Są leżaki, ale mi skojarzyły się na pierwszy rzut oka z kozetkami w gabinetach lekarskich.
Zmieściły się jakieś drzewa, które wyglądają, jakby rosły w normalnym gruncie, a nie nad garażem podziemnym.

Jak urosnąć trochę większe, to na pewno będą ozdobą okolicy, choć z sosnami ostatnio różnie bywa.

Sporo kostki brukowej i po sąsiedzku już budowa kolejnego etapu osiedla Ozon, i to całkiem blisko będzie to stało, choć pewnie też nieco niżej niż najwyższe piętra bloków dewelopera YIT.

Jak urosnąć trochę większe, to na pewno będą ozdobą okolicy, choć z sosnami ostatnio różnie bywa.

Sporo kostki brukowej i po sąsiedzku już budowa kolejnego etapu osiedla Ozon, i to całkiem blisko będzie to stało, choć pewnie też nieco niżej niż najwyższe piętra bloków dewelopera YIT.
Jeszcze jedno takie zdjęcie znalazłem i tu można zobaczy chyba najlepiej, wygląda względem tego VIII etap osiedla Ozon.

Dalego nie ma, ale też tragedii nie ma co robić z tego, bo wygląda to jak na większości przeciętnych osiedli mieszkaniowych.

Dalego nie ma, ale też tragedii nie ma co robić z tego, bo wygląda to jak na większości przeciętnych osiedli mieszkaniowych.
-
brygidabrzask
A wiadomo co z dalszymi etapami Nordic?
brygidabrzask pisze:A wiadomo co z dalszymi etapami Nordic?
Jak się pytałem (ze 2-3 lata temu) to mówili że po drugiej stronie ulicy miał być robiony park i że nic tam nie będzie budowane... tymczasem YIT zagrodził działkę i oznaczył jako teren budowy. Więc stawiam że prędzej czy póxniej zaczną tam budowac jakieś bloki. Ale konkretów nie znam.

I jeszcze jedno, ten blok co kończą obok (chyba ostatki Ozonu) to jednak wyszedł masakrycznie blisko, na zdjeciach nie ma efektu, ale jak sie tam stanie to wygląda że bliżej się już nie dało go postawić.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”