City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
sky83

Re: City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Postautor: sky83 » 22 wrz 2020, 10:48

Wątpię żeby tam był podwójny garaż, nie przy tej wysokości bloków i cenie. Garaż podziemny to najdroższa część konstrukcji budynku.

guzbi

Re: City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Postautor: guzbi » 22 wrz 2020, 14:57

Stosunek jest 1:1 jeśli chodzi o mieszkania i miejsca postojowe i są przypisane do każdego mieszkania z góry (nie wybiera się, tak samo jak komórki lokatorskie). Do tego są miejsca naziemne, które sobie można dodatkowo dokupić.

vorx

Postautor: vorx » 22 wrz 2020, 15:23

MW_19 pisze:Popytałem i podobno w rejonie Myśliwskiej pojawiały się piaski. Więc tam bez pali się powinno obejść. Tyle że woda gruntowa wysoko, więc duży wypór.
Ktoś pisał, że pracuje na budowie na przeciwko więc może napisać jakie tam mniej więcej grunty występują. (O dokładne informacje dotyczące posadowienia budynku na przeciwko nie pytam, bo pewnie firmę wykonawczą obowiązuje tajemnica). Ale jeżeli ktoś mieszka obok to tez może zerknąć czy na budowie są jakieś maszyny do palowania, czy ich nie ma. To też informacja, która trochę mówi.

Osobiście nie wiedziałem ale podobno na budowie "Nowa Myśliwska" od budimexu używano ścianek Larsena bo grunt zaczął się osuwać. W starszych blokach na myśliwskiej wszędzie były awarie przyłączy gazowych (spowodowane wstrząsami od palowania?) plus wystarczy spojrzeć na ulicę Myśliwska, pomiędzy City Vibe a wyżej wymienionym deweloperem jak bardzo zniszczona jest droga, która praktycznie rozleciała się w pół. Swoją drogą ciekawe czy zostanie ona naprawiona, bo szkody są całkiem spore.

MW_19

Postautor: MW_19 » 23 wrz 2020, 11:17

Niestety taki urok stosowania Larssenów przy istniejących budynkach - mogą się porysować / popękać. To samo z drogami obok miejsca wbijania ścianek. Pewnie będzie tam zwykła płyta fundamentowa, a Larsseny później wyciągną.
Z garażem tez sobie poradzą. Jak ktoś napisał w blokach obok są i nie ma problemu. Zwłaszcza z 1 kondygnacją garaży. 2 na pewno nie zrobią - wtedy cena nie była by w granica 7-8 tys. Tak na prawdę to nie wiem jaka jest tam cena - w wiadomości zwrotnej dostałem przedział cen do przedziału mieszkań - informacja mało przydatna.
Inwestycja OK - szkoda tylko, że pierwszy budynek 2023. Mimo wszystko długie oczekiwanie. A przy jakimś przesunięciu terminów robi się z tego bardzo odległa przyszłość.

Czy ktoś coś wie o innych planowanych inwestycjach na terenie Płaszowa? Takich, które jeszcze nie mają stron internetowych i nie trafiły do sprzedaży.

Trabb

Postautor: Trabb » 23 wrz 2020, 23:38

MW_19 pisze:Czy ktoś coś wie o innych planowanych inwestycjach na terenie Płaszowa? Takich, które jeszcze nie mają stron internetowych i nie trafiły do sprzedaży.

Z tego co wiadomo na chwilę obecną, to w okolicach Myśliwskiej to już chyba tylko Proins zostaje, ale patrząc na ich ceny na Centralnej to strach myśleć co tu wymyślą :lol: Reszta już ruszyła ze sprzedażą.

vorx

Postautor: vorx » 28 wrz 2020, 13:42

Dostał ktoś jakieś informacje na temat cen? Na stronie 4 przykładowe mieszkania w tej promocyjnej cenie i nic więcej nie da się zobaczyć, po napisaniu maila z prośbą o rzuty mieszkań i ceny zostałem jedynie zaproszony do biura.. Ma ktoś jakieś przekrój cen w zależności od metraża?

Pepeg

Postautor: Pepeg » 28 wrz 2020, 15:50

vorx pisze:Dostał ktoś jakieś informacje na temat cen? Na stronie 4 przykładowe mieszkania w tej promocyjnej cenie i nic więcej nie da się zobaczyć, po napisaniu maila z prośbą o rzuty mieszkań i ceny zostałem jedynie zaproszony do biura.. Ma ktoś jakieś przekrój cen w zależności od metraża?

Ceny od 7 do 8,5, za pierwsze 30 mieszkań w zależności od piętra i metrażu. Kolejne 30-60 mieszkań +5%, następne kolejne 5%.
Garaż 33 tyś
Komórka 7-12 tyś
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2020, 15:51 przez Pepeg, łącznie zmieniany 1 raz.

iti

Postautor: iti » 28 wrz 2020, 15:51

vorx pisze:Dostał ktoś jakieś informacje na temat cen? Na stronie 4 przykładowe mieszkania w tej promocyjnej cenie i nic więcej nie da się zobaczyć, po napisaniu maila z prośbą o rzuty mieszkań i ceny zostałem jedynie zaproszony do biura.. Ma ktoś jakieś przekrój cen w zależności od metraża?

Ale to słabe, jak ktoś coś sprzedaje, ale nie podaje publicznie cen. Widziałem kiedyś mema, na którym był cennik obok stacji benzynowej, tylko, że zamiast cen, było "priv". Jak ktoś chce sprzedawać, to niech mówi za ile, albo niech nie sprzedaje. Inwestycja City Vibe pod tym względem ma spory minus.

Pepeg

Postautor: Pepeg » 28 wrz 2020, 16:00

Jest dostęp do wszystkich cen i rzutów po zalogowaniu. Można będzie rezerwować mieszkania od 30 września, tylko po zalogowaniu.
Jak ktoś jest na kupnie to nie jest żaden problem.

Mar G

Postautor: Mar G » 28 wrz 2020, 16:06

Pepeg pisze:

Ceny od 7 do 8,5, za pierwsze 30 mieszkań w zależności od piętra i metrażu. Kolejne 30-60 mieszkań +5%, następne kolejne 5%.
Garaż 33 tyś
Komórka 7-12 tyś

Czyli realne ceny poza tymi początkowymi 8-9 tys za okolice oczyszczalni ścieków - bo to Płaszów chyba.
i gdzie tu te spadki cen ....

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”