Sellie pisze:Sellie pisze:pozdro pisze:Tylko Górka narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica, a osiedle Piastów to już robotnicze osiedla za hutą. Szczerze od Piasta wolałbym podedworze ekoparku. Chyba za mają tam jakoś istotnie niższe ceny. Bo to już poziom Złocienia
Górka Narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica? Przecież tam są jakieś bloki socjalne, w tej chwili całe osiedle to jeden wielki labirynt i betonoza, brak ścieżek, wąskie uliczki. Sama się kiedyś śmiałam, że przecież tam nie może być aż tak źle, ale po ostatniej wycieczce na Banacha (pojechałam obczaić tą inwestycję - kooooszmar) to zaobserowałam: resztki po imprezie na nowym przystanku tramwajowym (butelki, wymiociny), później na przystanek przyszedł jakiś dzieciaczek z podbitym okiem - dawno nie widziałam pobitego dziecka, ewidentnie był to obraz dziecka, które jest maltretowane, siedział przybity na przystanku, w średnią pogodę (mżawka była), mało tego za chwilę przeleciał samolot i czułam się jak na lotnisku xD i ogólnie masakra. Aaaa jeszcze na osiedlu obok jacyś panowie robili sobie imprezkę w garażu.
![]()
Chyba Złocień już ma spokojniej - w sensie jest koszmar żeby się stamtąd wydostać, ale nie ma żadnej patologii.
To podedworze nie wiem gdzie jest więc nie skomentuje.
Piasta to oczywiście "zadupie", ale ma usługi, jak ktoś nie imprezuje, nie musi jeździć do centrum to jest to całkiem spoko sypialnia.
Na złocieniu zero komunikacji i śmierdzi jak w szambie.... Naprawdę doskonałe porównanie.