Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
MieszkaniecPolski

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: MieszkaniecPolski » 12 lis 2023, 11:41

Sellie pisze:
Sellie pisze:
pozdro pisze:Tylko Górka narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica, a osiedle Piastów to już robotnicze osiedla za hutą. Szczerze od Piasta wolałbym podedworze ekoparku. Chyba za mają tam jakoś istotnie niższe ceny. Bo to już poziom Złocienia

:lol: Górka Narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica? Przecież tam są jakieś bloki socjalne, w tej chwili całe osiedle to jeden wielki labirynt i betonoza, brak ścieżek, wąskie uliczki. Sama się kiedyś śmiałam, że przecież tam nie może być aż tak źle, ale po ostatniej wycieczce na Banacha (pojechałam obczaić tą inwestycję - kooooszmar) to zaobserowałam: resztki po imprezie na nowym przystanku tramwajowym (butelki, wymiociny), później na przystanek przyszedł jakiś dzieciaczek z podbitym okiem - dawno nie widziałam pobitego dziecka, ewidentnie był to obraz dziecka, które jest maltretowane, siedział przybity na przystanku, w średnią pogodę (mżawka była), mało tego za chwilę przeleciał samolot i czułam się jak na lotnisku xD i ogólnie masakra. Aaaa jeszcze na osiedlu obok jacyś panowie robili sobie imprezkę w garażu. :lol:
Chyba Złocień już ma spokojniej - w sensie jest koszmar żeby się stamtąd wydostać, ale nie ma żadnej patologii.
To podedworze nie wiem gdzie jest więc nie skomentuje.
Piasta to oczywiście "zadupie", ale ma usługi, jak ktoś nie imprezuje, nie musi jeździć do centrum to jest to całkiem spoko sypialnia.

Na złocieniu zero komunikacji i śmierdzi jak w szambie.... Naprawdę doskonałe porównanie.

Tuzinek

Re: Viva Piast Kraków od Victoria Dom - nowe mieszkania na Osiedlu Piastow przy wejsciu do SKA 10 min od centrum / opini

Postautor: Tuzinek » 12 lis 2023, 12:13

Sellie pisze:
pozdro pisze:Tylko Górka narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica, a osiedle Piastów to już robotnicze osiedla za hutą. Szczerze od Piasta wolałbym podedworze ekoparku. Chyba za mają tam jakoś istotnie niższe ceny. Bo to już poziom Złocienia

:lol: Górka Narodowa to elitarna prestiżowa dzielnica? Przecież tam są jakieś bloki socjalne, w tej chwili całe osiedle to jeden wielki labirynt i betonoza, brak ścieżek, wąskie uliczki. Sama się kiedyś śmiałam, że przecież tam nie może być aż tak źle, ale po ostatniej wycieczce na Banacha (pojechałam obczaić tą inwestycję - kooooszmar) to zaobserowałam: resztki po imprezie na nowym przystanku tramwajowym (butelki, wymiociny), później na przystanek przyszedł jakiś dzieciaczek z podbitym okiem - dawno nie widziałam pobitego dziecka, ewidentnie był to obraz dziecka, które jest maltretowane, siedział przybity na przystanku, w średnią pogodę (mżawka była), mało tego za chwilę przeleciał samolot i czułam się jak na lotnisku xD i ogólnie masakra.
Chyba Złocień już ma spokojniej - w sensie jest koszmar żeby się stamtąd wydostać, ale nie ma żadnej patologii.
To podedworze nie wiem gdzie jest więc nie skomentuje.
Piasta to oczywiście "zadupie", ale ma usługi, jak ktoś nie imprezuje, nie musi jeździć do centrum to jest to całkiem spoko sypialnia.

Pozdro to naczelny troll tego forum i zatwardziały fan Górki narodowej :D Nic w Krakowie nie jest lepsze od betonozy na Górce bo przecież to tylko 5 km do rynku głównego :D

pozdro

Postautor: pozdro » 12 lis 2023, 12:44

Trollem mogę być ale porównywanie osiedla Piastów z Górką narodową to jednak trochę przesada. Prestiżowa lokalizacja z jakimiś osiedlami na peryferiach Krakowa. Na rynek główny 2x większa odległość itd. Cała Górka narodowa otoczona vi posiedliśmy od północy w witkowicach i bibułach, od południa presiztowa Krowodrza. Osiedle Piastów to jak złocień pola do okoła i kombinat jakieś magazyny i zakłady przemysłowe.

jankomuzykanto

Postautor: jankomuzykanto » 12 lis 2023, 13:04

pozdro pisze:Trollem mogę być ale porównywanie osiedla Piastów z Górką narodową to jednak trochę przesada. Prestiżowa lokalizacja z jakimiś osiedlami na peryferiach Krakowa. Na rynek główny 2x większa odległość itd. Cała Górka narodowa otoczona vi posiedliśmy od północy w witkowicach i bibułach, od południa presiztowa Krowodrza. Osiedle Piastów to jak złocień pola do okoła i kombinat jakieś magazyny i zakłady przemysłowe.

"Prestiżowa" Górka narodowa :lol: dawno się tak nie uśmiałem :lol:

Sellie

Postautor: Sellie » 12 lis 2023, 13:06

pozdro pisze:Trollem mogę być ale porównywanie osiedla Piastów z Górką narodową to jednak trochę przesada. Prestiżowa lokalizacja z jakimiś osiedlami na peryferiach Krakowa. Na rynek główny 2x większa odległość itd. Cała Górka narodowa otoczona vi posiedliśmy od północy w witkowicach i bibułach, od południa presiztowa Krowodrza. Osiedle Piastów to jak złocień pola do okoła i kombinat jakieś magazyny i zakłady przemysłowe.

Co z tego, że 2 razy bliżej jak się nie idzie stamtąd wydostać? To jest najciulowiej skomunikowane osiedle ever. Nie wiem jak można było to tak spier... nie chce przeklinać, ale kto tam mieszkał wie jak się chodzi/jeździ po tym osiedlu. Tam w tej chwili nie ma kawałka wolnego chodnika żeby się wcisnąć. Niektóre inwestycje są ogrodzone tak, że nie da się przejść xD po co nie wiem, i tak ta patologia z bloków socjalnych pałęta się wszędzie. Mieszkałam w różnych okolicach w Krakowie i Górka Narodowa to najgorsze miejsce komunikacyjnie. Sytuacje teraz ratuje ten tramwaj 50, ale to jest 1 tramwaj na całe osiedle xD
Jak dla mnie to to osiedle po prostu od poczatku do konca jest zle zaplanowane/zrobione. Tu wychodzi patologia sprzedawania malych kawalkow ziemi/brak planowania przestrzennego jakie kiedyś było. Ja osobiście wolę widok na zakład przemysłowy/pola niż na okno sąsiada, żeby oglądać co robi z żoną w sypialni. :lol:

Martab

Postautor: Martab » 12 lis 2023, 21:52

Sellie pisze:

Co z tego, że 2 razy bliżej jak się nie idzie stamtąd wydostać? To jest najciulowiej skomunikowane osiedle ever. Nie wiem jak można było to tak spier... nie chce przeklinać, ale kto tam mieszkał wie jak się chodzi/jeździ po tym osiedlu. Tam w tej chwili nie ma kawałka wolnego chodnika żeby się wcisnąć. Niektóre inwestycje są ogrodzone tak, że nie da się przejść xD po co nie wiem, i tak ta patologia z bloków socjalnych pałęta się wszędzie. Mieszkałam w różnych okolicach w Krakowie i Górka Narodowa to najgorsze miejsce komunikacyjnie. Sytuacje teraz ratuje ten tramwaj 50, ale to jest 1 tramwaj na całe osiedle xD
Jak dla mnie to to osiedle po prostu od poczatku do konca jest zle zaplanowane/zrobione. Tu wychodzi patologia sprzedawania malych kawalkow ziemi/brak planowania przestrzennego jakie kiedyś było. Ja osobiście wolę widok na zakład przemysłowy/pola niż na okno sąsiada, żeby oglądać co robi z żoną w sypialni. :lol:

To podaj prosze konkurencyjna lokalizacje do gorki w podobnych cenach z metra

michok

Postautor: michok » 13 lis 2023, 14:20

Na mistrzejowicach północnych też się nie mieszka jakoś łatwo, bo przebic się przez piasta kolodzieja jest wyzwaniem. Ale na pewno jest lepiej niż na górce narodowej - ta lokalizacja oprócz tramwaju nie posiada zalet.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 13 lis 2023, 15:30

michok pisze:Na mistrzejowicach północnych też się nie mieszka jakoś łatwo, bo przebic się przez piasta kolodzieja jest wyzwaniem. Ale na pewno jest lepiej niż na górce narodowej - ta lokalizacja oprócz tramwaju nie posiada zalet.

4.5km do centrum z gorki vs 8.5km z mistrzejowic ;/

Piast

Postautor: Piast » 13 lis 2023, 15:51

JanuszBiznesu pisze:
michok pisze:Na mistrzejowicach północnych też się nie mieszka jakoś łatwo, bo przebic się przez piasta kolodzieja jest wyzwaniem. Ale na pewno jest lepiej niż na górce narodowej - ta lokalizacja oprócz tramwaju nie posiada zalet.

Pytanie jak często jeździsz do centrum i czego ta odległość jest wyznacznikiem?
Patrzyłbym raczej na odległość od najbliższej szkoły, przedszkoli, sklepów, parków itp.

michok

Postautor: michok » 13 lis 2023, 16:06

JanuszBiznesu pisze:

Odległościowo (muzeum lotnictwa) również mam dalej do centrum niż górka narodowa. Czy to świadczy, że mieszkam w gorszym miejscu? :lol: :lol:
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”