Marcin.rokk pisze:Czy mówimy o mieszkaniu narożnym skierowany od balkonu w stronę zieleni, a od zachodu gabinet? Mamy z żoną zarezerwowane mieszkanie i się bardzo mocno zastanawiamy nad tą inwestycją- wygląda całkiem przyjemnie. Co Ciebie skłoniło do zakupu? Będę wdzięczny za odpowiedz:)
W moim przypadku mówimy o standardowym niedużym mieszkaniu 2-pok, choć gdybym miała trochę więcej kasy na narożne, to pewnie bym wolała
Podoba mi się kilkadziesiąt hektarów zieleni, która niczym nie będzie zabudowana i kopiec Kraka, Stare Podgórze, Kazimierz i Stare Miasto w zasięgu rowera oraz licznych tramwajów, Lidl pod nosem, dostęp samochodem do większych arterii drogowych, dostęp do stacji kolejowej, pobliskie biurowce (potencjał wynajmu w razie w). Trochę słabo z usługami, ale może w którymś budynku będzie restauracja, a jak nie to znajdzie się coś po drugiej stronie Wielickiej. Ale to są kryteria osoby/osób bez dzieci. Gdybym kupowała mieszkanie z myślą o rodzinie, zwróciłabym uwagę na odległość od placówek dydaktycznych (niestety państwowa szkoła podstawowa i przedszkole są dość daleko - chyba że ktoś myśli o prywatnym, to ma bliziutko), ośrodek zdrowia (coś jest przy Dworcowej, nawet mają pediatrę), i jakieś tereny rekreacyjne dla dzieci typu fajne place zabaw (małemu dziecku nie wystarczą puste tereny zielone).
bobo pisze:Masz ten filmik, wrzuć z niego jakiegoś screena. Mnie do tej inwestycji zniechęca ulica Wielicka. Można znaleźć tam mieszkanie, które nie będzie narażone na uciążliwości od tej ulicy?
Filmiku niestety nie mam nagranego; a co do hałasu od Wielickiej, to liczę, że w mieszkaniach skierowanych w drugą stronę nie będzie aż tak odczuwalny, no i w sumie sporą część roku ma się przecież okna pozamykane. I tak będę robić klimatyzację, więc najwyżej rzadziej będę okna otwierać nawet latem