Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
codeidea

Re: Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum

Postautor: codeidea » 03 lis 2020, 13:51

Nowy pisze:No i te mieszkania, które pokazują na stornie, bardzo fajne układy, podoba mi się też, że jak piszą, że mieszkanie jest 3-pokojowe, to dla nich znaczy, że posiada 3 sypialnie + salon, co dla większości deweloperów jest mieszkanie 4 pokojowym. Rozumiem, że ceny nadal 12-14 tys., tak? Całkiem sporo, niemniej sporo zalet to też ma. Orientuje się ktoś może, czy to już koniec tej inwestycji, czy będą jeszcze kolejne etapy? No i zastanawiam się dlaczego na działce niewiele się ciągle dzieje, ktoś wie czemu?

Ta inwestycja będzie miała wiele etapów, zagospodarowana zostanie cała działka aż do 29 listopada, gdzie ma być drugi wyjazd z osiedla ostatecznie. Na działce nic się nie dzieje przez covidowe opóźnienie, kompletują dokumenty, na tym etapie to jest taka wczesna przedsprzedaż, bo nie ma jeszcze prospektu i umowy deweloperskiej, jest opcja zrobienia rezerwacji, chociaż niestety najlepsze mieszkania już są zarezerwowane. Polecam wybrać się do biura sprzedaży i zapytać konkretnie, bo niestety nie ma publicznej listy mieszkań, ciekawa strategia, bo ten sam deweloper buduje we Wrocławiu coś, a tam wyszukiwarka jest na stronie.

Klitsch.K.O

Re: Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum

Postautor: Klitsch.K.O » 03 lis 2020, 16:01

Nowy pisze:zastanawiam się dlaczego na działce niewiele się ciągle dzieje

Parę dni temu pracowała tam koparka - pierwszy ruch od kilku miesięcy, kiedy karczowali zarośla.

Pzp

Postautor: Pzp » 19 mar 2021, 17:26

Czy są tu osoby, które kupiły mieszkanie w Angel Green? Czy wyjaśniło się już kiedy ruszy budowa?

Nowy

Postautor: Nowy » 19 mar 2021, 17:41

Pzp pisze:Czy są tu osoby, które kupiły mieszkanie w Angel Green? Czy wyjaśniło się już kiedy ruszy budowa?

A tam nie ma jakiegoś problemu z lądowiskiem dla helikopterów przy szpitalu po sąsiedzku? Ta sprawa została już wyjaśniona czy nie? Zdaje się, że szpital nie chce tego u siebie przerabiać, a bez tego nowy blok przeszkadzałby w startach i lądowaniach helikopterów. O ile dobrze zrozumiałem sprawę oczywiście. I deweloper i szpital przedstawiają swoje racje i wszyscy obstają przy własnym.

takanator

Postautor: takanator » 20 mar 2021, 14:35

Ta inwestycja jest wyjątkowo dziwna, dostępne są tylko ultra małe mieszkania <30mkw albo dużo mieszkania >60, najmniejsze mieszkanie dwupokojowe jakie znalazłem miało 60mkw. Nie ma żadnych mieszkań w przedziale 40-50 metrów.

codeidea

Postautor: codeidea » 20 mar 2021, 19:20

takanator pisze:Ta inwestycja jest wyjątkowo dziwna, dostępne są tylko ultra małe mieszkania <30mkw albo dużo mieszkania >60, najmniejsze mieszkanie dwupokojowe jakie znalazłem miało 60mkw. Nie ma żadnych mieszkań w przedziale 40-50 metrów.

Ostatecznie z tego powodu zrezygnowałem, bo mi nie pasował układ, za dużo strat na metrażu. Chyba dobrze zrobiłem, bo budowa nie ruszyła przez ten spór ze szpitalem... Chociaż inwestycja sama w sobie całkiem fajna, podobało mi się, że przyszłościowo można było sobie wziąć np. ładowarkę do miejsca postojowego, za 5-10 lat to będzie must have.

Mar G

Postautor: Mar G » 21 mar 2021, 18:54

gazetakrakowska.pl/co-dalej-z-ladowiskiem-dla-smiglowcow-lpr-w-krakowie-miasto-oraz-szpital-odrzucaja-propozycje-dewelopera/ar/c1-15501375

Nowy

Postautor: Nowy » 21 mar 2021, 19:17

No właśnie o tym pisałem, tylko co w sytuacji, jeżeli deweloper nie dogada się ze szpitalem? W ogóle, to dziwna akcja, że

Pzp

Postautor: Pzp » 24 mar 2021, 22:07

Według tych artykułów trwa postępowanie prowadzone przez Wydział Architektury i Urbanistyki, Wojewodę Małopolskiego oraz Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego. Czy ktoś orientuje się ile dni ma Generalny Inspektor na wydanie decyzji?

kronos

Postautor: kronos » 30 mar 2021, 15:03

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/rozpoczyna-sie-budowa-angel-green-przy-szpitalu-narutowicza_40483.html

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”